Maliebaandag 2022

Ter ere van het 18e lustrum der D.S.K.

Plaats: Maliebaan Utrecht

Tijd: 12:00 – 18:00

Toegang: gratis


Vind ons op Facebook en Instagram

Meld u hier aan voor de paneldiscussie!

Vragen? Mail naar: maliebaandagdsk@gmail.com

Maliebaandag 2022

Op zaterdag 24 september 2022 is het eindelijk weer zover: de Maliebaandag vindt plaats! Al sinds 1982 wordt er elke 5 jaar een kortebaandraverij georganiseerd door de D.S.K. midden in onze prachtige Domstad. Dankzij het storten van professioneel zand en het plaatsen van o.a. dranghekken en een stalterrein, wordt de u zo bekende Maliebaan omgetoverd tot een echte kortebaan. Een kortebaandraverij is een afvalrace van het spannendste soort. Over een afstand van 300 meter racen telkens twee paarden met hun rijders – de pikeurs – op de sulky achter zich aan. De winnaar gaat door naar de volgende ronde, tot er uiteindelijk maar één team overblijft. En voor wie een gokje heeft durven wagen, kan het zomaar een éxtra leuke dag worden!

Als studenten diergeneeskunde staan wij middenin de maatschappelijk zeer actuele discussie omtrent dierenwelzijn. In het kader hiervan ligt de paardensport momenteel onder een vergrootglas. Graag openen wij de dialoog over dierenwelzijn binnen de paardensport, de wereld waar ons vak gebied zo in betrokken is. De hoofdfocus van de dag zal dan ook educatie zijn. Wat is dierenwelzijn eigenlijk? Wat houdt de drafsport in? Welke uitdagingen brengt paardensport met zich mee en hoe kunnen dierenartsen en eigenaren hierop inspringen? Wat zegt de wetenschap eigenlijk over dierenwelzijn? Op een dag als deze kan bij uitstek de kloof tussen de wetenschap en de maatschappij overbrugt worden en de discussie geopend worden!

Juist omdat wij graag het gesprek aangaan rondom deze maatschappelijke kwestie, hebben wij op de ochtend van de Maliebaandag een paneldiscussie georganiseerd. Deze vindt plaats van 10.00 – 12.00 uur in het Universiteit Utrecht gebouw op Janskerkhof 3! Heeft u intresse? Meld u dan hier aan!

Dit alles maakt de Maliebaandag een zeer interessante en leerzame maar ook spannende en bijzondere dag voor jong en oud in en rondom Utrecht. We hopen u dan ook allen te verwelkomen op zaterdag 24 september a.s.!

Maliebaandag 2017

Official Aftermovie

Maliebaandagcommissie 2022

FUNCTIE

NAAM

Praeses

Agatha Visser

Ab-actis

Annick Vugs

Fiscus

Marijke Jonkhart

Vice Praeses

Gina van Wijlick

PR

Pien Willemen

Team Sponsoring

Maureen Sijtsema

Florine Janssen

Commissarissen Braderie

Stella Steenbergen
Venus Breteler

Commissaris Wedstrijd

Anne Seyger

Commissaris Materialen

Ylva Zwerver