Het 90ste D.S.K.-bestuur ‘Balaenoptera musculus’

Balaenoptera musculus

90ste bestuur der D.S.K.
2021-2022

FUNCTIE

NAAM

Praeses

Babeth van Loon

Ab-actis

Carlijn Blom

Fiscus

Job van Heeswijk

Vice Praeses

Matthijs Schonenberg

Vice Ab-actis

Colleen Sportel

Assessor

Michiel Mennes

De blauwe vinvis (Balaenoptera musculus) is een baleinwalvis uit de familie van de vinvissen (Balaenopteridae). Met een gemiddelde lengte van 26 tot 30 meter en een gewicht van 150 tot 170 ton is dit het grootste dier dat op aarde leeft. Om een idee van de grootte te hebben: de tong alleen al is net zo groot als een olifant en weegt ongeveer 2 ton. Het hart kan tot 900 kilo zwaar zijn en heeft een omvang die vergelijkbaar is met een kleine auto; de aorta is voor mensen breed genoeg om in te zwemmen. De blauwe vinvis kan overleven met een extreem lage hartslag van 2 slagen per minuut. Dit reusachtige dier staat bekend om haar gezang. Het is één van de hardste geluiden uit de dierenwereld en kan een sterkte tot 188 decibel bereiken. Haar gezang is tevens het laagst van alle walvissen en met een gemiddelde frequentie van 14 hertz zullen wij mensen helaas het grootste deel van haar gezang nooit kunnen horen.

Babeth van Loon

Praeses

Babeth zal dit jaar de functie van Praeses bekleden. Ze zal de herder zijn die deze groep in het gareel moet houden. Die taak past haar goed, want deze powervrouw is zeker niet op haar mondje gevallen. Haar gevoel voor humor en open houding maken haar tot een benaderbaar aanspreekpunt. Naar buiten toe zal Babeth ook het gezicht van de vereniging zijn, en de vergaderingen leiden.

Carlijn Blom

Ab-actis

Carlijn zal dit jaar de functie van Ab-actis op zich nemen. Zij is een vrolijke en spontane spring-in-‘t-veld, die altijd de positieve noot erin weet te houden. Als Ab-actis zal zij dit jaar over alles omtrent communicatie gaan. Dit betekent onder andere het schrijven van brieven, het beantwoorden van mails en het bijhouden van het ledenbestand. Tevens betekent dit het promoten van onze evenementen en dan met name het ontwerpen van de prachtige posters die hier mee gepaard gaan. Met haar onuitputtelijke creativiteit zal zij dit jaar de mooiste zinspelingen maken en de meest originele posters ontwerpen!

Job van Heeswijk

Fiscus

Job zal dit jaar de functie van Fiscus gaan bekleden. Hij is een nuchtere jongen die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Een nuttige eigenschap, want als Fiscus is hij, naast meester van het geld, tevens onderdeel van het sponsorteam. Hij zal dit jaar samen met Michiel voor zoveel mogelijk sponsoring gaan zorgen om onze evenementen een groot succes te maken. Met zijn toegankelijke karakter en ontwapenende lach zal dat dit jaar geen probleem zijn!

Matthijs Schonenberg

Vice Praeses

Matthijs zal dit jaar de functie van Vice Praeses bekleden. Dé functie van de mores en tradities binnen de Diergeneeskundige Studenten Kring. Geen wonder dat deze jongen er altijd vlekkeloos bij loopt. Met zijn lage stem en gevatte humor blaast hij de oude verhalen van de vereniging weer een geanimeerd leven in. Ook zal Matthijs dit jaar de organisatie van de 64ste Peerdepieten op zich nemen; het grootste evenement wat de D.S.K. rijk is. Het zal onder zijn gestructureerde en smaakvolle bewind een fantastische editie worden!

Colleen Sportel

Vice Ab-actis

Colleen zal dit jaar de functie van Vice Ab-actis op zich nemen. Een functie die veel te maken heeft met eten, de aquariumvissen en de eerstejaars. Een functie die perfect bij haar past, want deze bubbel van plezier heeft een passie voor koken en bakken. Daarnaast zet zij zich graag in voor haar medemens, waarbij zij de eerstejaars zo goed mogelijk thuis zal laten voelen. De afgelopen weken heeft zij zich tevens tot vissen expert omgeschoold. Zij kunnen nu genieten van een geheel schone en nieuwe woning.

Michiel Mennes

Assessor

Michiel zal dit jaar de functie van Assessor vervullen. Hij zal zich samen met Job het sponsorteam noemen en zoveel mogelijk geld proberen binnen te halen voor de vereniging. Tevens zal hij plaatsnemen in alle belangrijke organen die gaan over het onderwijs binnen de faculteit. Hij is een gedreven jongen die lekker weg kletst en met een goede dosis humor het gesprek weet te openen. Met zijn realistische kijk op de wereld zal hij menig persoon weten te charmeren.