Het 91ste D.S.K.-bestuur ‘Lynx pardinus’

Lynx pardinus

91ste bestuur der D.S.K.
2022-2023

FUNCTIE

NAAM

Praeses

Annick Vugs

Ab-actis

Laura Blaauw

Fiscus

Mees Jansma

Vice Praeses

Timo Westdorp

Vice Ab-actis

Thomas Renzenbrink

Assessor

Gianna Lanzing

De Iberische lynx of pardellynx (Lynx pardinus) is een kleine kat van het geslacht Lynx uit de familie van de katachtigen (Felidae). Deze soort is de zeldzaamste katachtige ter wereld. In 2002 waren er minder dan 100 dieren in het wild over. Gelukkig is dit aantal weer aan het stijgen door conservatieprojecten. De Iberische lynx heeft een schouderhoogte van ongeveer 60-70 centimeter. Zijn vacht heeft een vlekkenpatroon wat verschilt per populatie. De Iberische lynx die in de bergen van Toledo leeft heeft een veel kleine bruinzwarte vlekjes, terwijl de populatie die in het Spaanse natuurgebied Doñana leven grotere vlekken hebben. Door zijn bakkebaarden, pluimige oren en korte staart heeft de Iberische lynx een uniek uiterlijk. Ze leven alleen in Portugal en Spanje, waar hun leefgebied maar een klein oppervlak beslaat. De Iberische lynx is een solitair levend dier, met een territorium van maximaal 20 vierkante kilometer. Ze eten voornamelijk konijnen, eenden en soms jonge herten. Zoals andere carnivoren vormt deze lynx een belangrijke sleutel in het behoud van gezonde populaties en ecosystemen. Door hun zeldzame voorkomen wordt het zien van deze dieren in het wild door de plaatselijke bevolking als heel bijzonder ervaren.

Annick Vugs

Praeses

Annick zal dit jaar de functie van Praeses bekleden. Als Praeses zal zij de bemiddelaar in de groep zijn. In deze rol als mediator zal ze met een lieve glimlach of goed geplaatste grap de gemoederen sussen en de groep bijeenhouden, zodat de rest optimaal kan functioneren. Naar buiten toe zal Annick het gezicht van de vereniging zijn en ze zal de vergaderingen leiden.

Laura Blaauw

Ab-actis

Laura Blaauw zal dit jaar de Ab-actis worden. Laura is een vrolijke dame die altijd voor je klaar staat als je haar nodig hebt. Als Ab-actis gaat zij over de communicatie en alles wat hier mee gepaard gaat. Dit betekent onder andere het schrijven van brieven, het beantwoorden van mails en het bijhouden van het ledenbestand. Tevens betekent dit het promoten van onze evenementen, met schitterende posters die zowel digitaal als fysiek verspreid zullen worden. Ook zal ze zich samen met Thomas inzetten voor het studentenwelzijn. Laura weet hoe zij haar eigen draai moet geven aan het geschreven woord, iets wat dit jaar zeker van pas gaat komen.

Mees Jansma

Fiscus

Mees zal dit jaar de functie van Fiscus gaan bekleden. Mees is direct, eerlijk en heeft het hart op de juiste plek. Hij houdt van aanpakken, waarbij hij zich passievol op zijn taken stort. Mees is de man van het geld. Hij is verantwoordelijk voor elke euro die dit jaar rolt. Samen met Gianna vormt hij het sponsorteam, waarbij zij samen zorgen voor prettige contacten tussen de vereniging en sponsoren. Met zijn scherpe humor en punctualiteit zal dat dit jaar zeker voor veel vruchtbare samenwerkingen zorgen.

Timo Westdorp

Vice Praeses

Timo zal dit jaar de rol van Vice Praeses vervullen. Timo is een goedlachse krullenbol met een vaderlijk gevoel voor humor. Hij houdt dan ook enorm van verhalen vertellen. Vandaar dat de functie van de mores en tradities van de vereniging perfect voor hem weggelegd is. De Vice Praeses is verantwoordelijk voor de D.S.K.-kamer en alle cadeau's die hier in hangen. Tevens zal hij de leiding nemen bij de organisatie van de 65ste editie van Peerdepieten. Ons grootste evenement zal onder zijn hoede dit jaar grotesk en stijlvol aanvoelen.

Thomas Renzenbrink

Vice Ab-actis

Thomas zal dit jaar de functie Vice Ab-actis op zich nemen. De Vice Ab-actis ontfermt zich over de eerstejaars, de maaltijden en ons D.S.K.-aquarium. Thomas lijkt een onuitputtelijke bron van energie te bezitten waarmee hij zijn medemens overal enthousiast voor weet te krijgen. Tevens gaat hij zich samen met Laura inzetten voor het studentenwelzijn, een actueel thema wat zowel bij eerstejaars als ouderejaars speelt. Met zijn warme uitstraling en goedlachse karakter kan menig student met een gerust hart bij hem aankloppen.

Gianna Lanzing

Assessor

Gianna zal dit jaar de functie van Assessor vervullen. Samen met Mees zal zij het sponsorteam vullen en proberen zoveel mogelijk sponsoring te krijgen voor de vele activiteiten die de vereniging rijk is. Gianna is het verzorgende type met een pittig randje, een goede combinatie voor haar functie. Naast sponsoring zal zij ook de verbindende factor vormen met de faculteit en alle belangrijke onderwijsorganen. Met haar open houding zal ze menig persoon op zijn gemak stellen.