Informatie over de introductiedagen

De faculteit Diergeneeskunde is waarschijnlijk een tikkeltje groter dan je middelbare school. Om er voor te zorgen dat je niet verdwaalt, organiseert de D.S.K. samen met Onderwijs- en Studentenzaken de introductiedagen. Bovendien leer je tijdens deze introductie al een hoop andere eerstejaars kennen. De introductiedagen zijn dus niet alleen informatief, maar ook heel gezellig!

UIT-barbecue
De UIT-barbecue biedt een mogelijkheid om voorafgaand aan de UIT, de Utrechtse Introductie Tijd, al kennis te maken met de Diergeneeskundige Studenten Kring, andere nieuwe eerstejaars en met een aantal veterinaire disputen. De barbecue vindt plaats in de binnentuin van de D.S.K. in het Androclusgebouw, het hoofdgebouw van de faculteit diergeneeskunde. Je dient je hiervoor aanmelden door in te loggen op je eigen Mijn D.S.K. account. Deze kun je hier aanmaken.
De kosten voor deze barbecue zijn €7,50. Heb je nog geen slaapplaats? Kijk dan op deze pagina voor contactgegevens van de disputen.
Ben je vegetariër of heb je allergieën? Geef dit dan even door via dsk.bestuur@uu.nl

Faculteitsintroductie
De faculteitsintroductie vindt plaats tijdens de eerste twee dagen van het collegejaar. Deelname aan de faculteitsintroductie is verplicht voor alle eerstejaars; vooraf aanmelden hoeft dus niet. Op maandag, dinsdag en donderdag wordt de lunch verzorgd.

In deze eerste dagen op de faculteit krijg je een rondleiding over het terrein waar je de komende jaren heel wat tijd door gaat brengen. Je zult langs alle onderwijsruimten, departementen en klinieken gaan. De verschillende departementen en verenigingen hebben allen hun best gedaan om een leuke presentatie of demonstratie voor de eerstejaars voor te bereiden. Het worden twee intensieve, maar vooral leuke dagen. Geniet dus van alle nieuwe indrukken!

Mentorouders
Eerstejaars studenten worden ingedeeld in een mentorgroep van acht tot tien personen. Iedere groep heeft twee mentoren (ouderejaars studenten) die de eerstejaars wegwijs maken op de faculteit en hen de rest van het jaar begeleiden. In de eerste drie maanden komen de mentorgroepen verschillende keren bij elkaar voor een gezellige activiteit en om te horen of iedereen het een beetje redt met de studie en kan wennen aan de faculteit.

Sport- en speldag
De sport- en speldag is eveneens een verplicht onderdeel van de introductie. De sport- en speldag vindt plaats op de eerste donderdag van het nieuwe collegejaar. Er zullen verschillende ludieke spellen gespeeld worden, waarin zowel de eerstejaars studenten als ouderejaars en medewerkers strijden om de titel ‘sportiefste veterinair van het jaar’. Er zijn spellen waarbij je nat kunt worden, dus vergeet niet om een handdoek, zwemkleding en droge kleding mee te nemen. Er is uiteraard de mogelijkheid om te douchen en je om te kleden.

De sport- en speldag zal plaatsvinden op het sportcomplex Olympos, dat zich op de Uithof bevindt. Lunch en diner wordt verzorgd.

Eerstejaarsweekend
Het eerste weekend van het collegejaar organiseert de D.S.K. het eerstejaarsweekend. Na een week overspoeld te zijn door nieuwe ervaringen en bovenal nieuwe gezichten is er eindelijk de mogelijkheid om al je studiegenoten beter te leren kennen. Dit kan bij uitstek tijdens het ontzettend gezellige eerstejaarsweekend! Het is heel belangrijk om je studiegenootjes goed te leren kennen, aangezien je nog minstens zes jaar met hen zult studeren aan de faculteit en goed met elkaar moet kunnen samenwerken.

Het eerstejaarsweekend vindt plaats op “De Hoof” Groepsaccommodaties in Someren. We vertrekken met bussen op vrijdagmiddag en je zult zondag in de loop van de middag weer terug zijn. Het eerstejaarsweekend is, in tegenstelling tot de faculteitsintroductie, niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen! Ieder jaar gaat minstens driekwart van alle eerstejaars mee op dit weekend. Aanmelden voor dit fantastische weekend kan op je Mijn D.S.K. account.
Ben je vegetariër of heb je allergieën? Geef dit dan even door via dsk.bestuur@uu.nl.

Om een misverstand uit de weg te helpen dat toch ieder jaar weer voor wat onduidelijkheden zorgt: de D.S.K. kent géén ontgroening! Het weekend kent daarom ook géén ontgroeningrituelen en is dus alleen maar gezellig! Het weekend is er alleen voor om je medestudenten beter te leren kennen. Daarnaast handhaven de D.S.K. en de andere studieverenigingen een strikt NIX18 en drugsbeleid. Het beleid is terug te vinden op Mijn D.S.K.