Over Diergeneeskundige Studenten Kring

DSK

De Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) is de studievereniging voor alle veterinair studenten van de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. De D.S.K. is opgericht op 21 november 1932 en heeft als doel “… saamhorigheidsgevoel onder de studenten Diergeneeskunde te kweken en hun belangen te behartigen.” Vrijwel iedere student Diergeneeskunde wordt vanaf het eerste jaar lid bij de D.S.K. De D.S.K. vertegenwoordigt daardoor ruim 1600 leden.

Om haar doel te bereiken organiseert de D.S.K. gedurende het academisch jaar verschillende activiteiten met als opzet: voor elk wat wils. Zo worden er educatieve lezingen, workshops en symposia georganiseerd, maar zijn er ook een hoop sportieve en gezellige activiteiten, waarbij men elkaar beter kan leren kennen. Hierbij doet men sociale contacten en vaardigheden op die belangrijk zijn in het latere beroepsveld, omdat men elkaar daar ook vaak tegen zal komen.

Veel activiteiten worden door de verschillende commissies van de D.S.K. georganiseerd. Naast de gezelligheid ervan doet men in een commissie ervaring op in het organiseren en samenwerken, zaken die ook in de latere beroepsuitoefening van pas komen.

Enkele jaarlijks terugkerende activiteiten zijn de introductie voor nieuwe eerstejaars, de sportdag, het kerstdiner, het D.S.K.-symposium, de Veterinaire Praktijk en Carrière Beurs en Peerdepieten. Tijdens Peerdepieten wordt de Dies Natalis (verjaardag) van de vereniging groots gevierd en mogen tien veterinair studenten een officiële drafrace rijden.

Het bestuur van de D.S.K. wordt gevormd door zes studenten Diergeneeskunde die hun studie een jaar lang on-hold zetten om zich in te zetten voor de vereniging en al haar leden. De functies van de bestuursleden zijn: Praeses (voorzitter), Ab-actis (secretaris), Fiscus (penningmeester), Vice Praeses (tweede voorzitter), Vice Ab-actis (tweede secretaris) en Assessor (bijzitter). Het bestuur wisselt tijdens de algemene ledenvergadering medio oktober.

Voor vragen kun je altijd de D.S.K.-kamer binnenlopen en één van de bestuursleden aanspreken, bellen (030-2534678 ), mailen naar dsk.bestuur@uu.nl of je vraag stellen via het contact formulier op de website.