Voorstel Rondje

Soort: Homo Sapiens
Naam: Marjolein Kruider
Leeftijd: loopt al 8063 dagen / 1152 weken / 265 maanden / 22 jaar op deze planeet rond.
Uiterlijke kenmerken: krullend donkerblond haar, blauwe ogen die een bril nodig hebben om te functioneren, 1,6 cm kleiner dan de gemiddelde Nederlandse vrouw.  
Gedrag: over het algemeen alert, maar kan wanneer een kop koffie te laat is ingenomen symptomen van sopor vertonen.
Bijzondere kenmerken: 7 oormerken in oor (3 links, 4 rechts) en brandmerk op rechterbeen.
Probleem: heeft nog steeds te weinig huisdieren.
Algemeen functioneren: sterk afhankelijk van aantal koppen koffie in de ochtend, de vulling van de maag en het aantal uren slaap.
Leefomstandigheden: te vinden op kamers in Werkhoven en gaat vaak in de weekenden naar Pa en Ma in Giethoorn (Ja, er zijn wel wegen en niet alles gaat per boot 😉 ). Rijdt in de weekenden vaak paard of is te vinden tussen de schapen. Werkt af en toe ook nog.
Voorgeschiedenis: komt uit Giethoorn, een dorp gelegen in Overijssel. Wilde vanaf kleins af aan dierenarts worden (net als bijna iedere diergeneeskunde student), maar werd niet slim genoeg gevonden voor het VWO en heeft dus eerst 5 jaar Havo gedaan en daarna 3 jaar VWO. Heeft tussendoor een kleine midlife crisis gehad en heeft een half jaar een vooropleiding toneel gedaan. Op 15 april 2020 (verjaardag) toegelaten tot de opleiding Diergeneeskunde en zit nu in het 2de jaar van de bachelor.

Soort: Sierpaard
Naam: Annefleur (zonder streepje) 
Leeftijd: 23 rondjes om de zon
Uiterlijke kenmerken: Heeft krullend, vind-zelf-donkerblond-maar-iedereen-zegt-bruin haar en blauwgrijze ogen. 
Gedrag: Over het algemeen een vrolijke en lieve meid, behalve als ze te lang niet heeft gegeten. Daarnaast kan je haar altijd meeslepen voor een spontaan avondje uit, daar wordt ze altijd erg enthousiast van. 
Bijzondere kenmerken: Lacht te vaak om haar eigen grappen die meestal niet grappig zijn en hockeyt al 18 jaar maar kan het nog steeds niet. Helaas voor de meiden van Poesh moeten zij 2x per week geconfronteerd worden met deze belabberde hockey kunsten. 
Probleem: Vertikt het om haar bril op te zetten, waardoor ze niks meer ziet wat verder van haar verwijderd is dan 1,5 meter. Hierdoor merkt ze vaak te laat of zelfs helemaal niet dat ze bekenden tegenkomt (excuses hiervoor).   
Algemeen functioneren: Is sterk afhankelijk van de situatie waarin ze zich bevindt: tijdens een WSB goed, tijdens een tentamen wat minder.   
Leefomstandigheden: Een luxe stal in Zeist met 2 lieve stalgenootjes waar de onderburen ze het liefste weg willen hebben. Zo nu en dan waagt ze zich aan de 3,5 uur durende treinreis naar costa del Zeeland om daar haar ouders te plagen.
Voorgeschiedenis: Heeft eerder diergeneeskunde zonder succes in Gent geprobeerd en is daarna in Utrecht een jaar het leven als bioloog aangegaan. Dit laatste wel met succes, maar ze voelt zich toch wel veel meer op haar plek hier op de Yalelaan. 

Soort: Ginger
Naam: Esmee 
Leeftijd: 21 jaar
Uiterlijke kenmerken: Mijn soort spreekt voor zich. Goeie akka hoor ik ook nog wel eens uit betrouwbare bronnen. 
Gedrag: Agressief als je mij bij mijn ongewenste bijnaam noemt, voor de rest over het algemeen best vrolijk. Zoals mijn foto laat zien ben ik ook altijd op zoek naar gezelligheid.
Bijzondere kenmerken: Lacht om hele flauwe grapjes.
Probleem: Dat als ik een accent gebruik, deze uiteindelijk onvermijdelijk altijd veranderd in vlaams. 
Algemeen functioneren: Op het moment zit ik in het derde jaar van mijn bachelor. De laatste loodjes zitten er aan te komen, dus functioneren is af en toe nog best lastig.. Verder werk ik bij het sportcafé Olympos, sport ik hier ook en ben ik daarnaast vaak in het bos te vinden vlakbij mijn huis. Ik hou heel veel van muziek luisteren, maar ook maken. Zo speel ik piano en heb ik ook een gitaar, ukulele en elektrisch drumstel. Daarnaast vind ik nog heel veel leuk om te doen, maar helaas zit er maar 24 uur in een dag. 
Leefomstandigheden: Het oh zo prachtige bruisende stadscentrum van de Bilt met twee super lieve diergeneeskundige huisgenootjes. De peerdepieten posters en stickers zijn dus uiteraard niet te missen. Hoewel wij het daar hartstikke naar onze zin hebben, vinden de buren dit af en toe iets minder gezellig.
Voorgeschiedenis: Voordat ik naar Utrecht kwam, woonde ik in Heiloo. Voor als je nog nooit van dit mooie dorp gehoord hebt, het ligt onder Alkmaar in Noord-Holland. Hier heb ik tot mijn 18e altijd met veel plezier gewoond met mijn ouders, mijn oudere broer en mijn onsterfelijke kat Tijger. Zoals bij vele DGK studenten leef ook ik onder het cliché van al sinds mijn 5e diergeneeskunde willen studeren. Echter, deze droom wilde ik vrijwel mijn hele middelbare schooltijd niet meer. Het leek me bijna verschrikkelijk, totdat ik 2 dagen snuffelstage bij een dierenarts ging lopen en weer helemaal verliefd werd op het vak. Gelukkig heb ik deze realisatie gekregen, want wat heb ik het naar mijn zin op deze studie met naast interessante stof, alle leuke activiteiten en commissies. Naast de feestcommissie en sportcommissie, mag ik nu in de DDx-commissie. Ik heb er hartstikke veel zin in en wens jullie veel leesplezier!