Up-to-date Maart

Mocht je een beetje het nieuws volgen dan weet je dat er veel gaande is. Het leuke nieuws wordt een beetje overspoeld door minder leuk nieuws. Mocht je een beetje behoefte hebben aan positiviteit of heb je überhaupt gewoon geen nieuws gevolgd hebben we hieronder een aantal leuke en fijne dierennieuwtjes voor je op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

Orka Lolita uit het Seaquarium in Miami mag met pensioen!
Orka Lolita mag met pensioen, dit hebben de nieuwe eigenaren van het dolfinarium in Miami besloten. Het dier heeft zo’n 52 maanden in het park geleefd nadat ze op 4-jarige leeftijd uit het wild gevangen werd. Ze leefde jaren in een bassin dat niet heel veel groter was dan dat ze zelf was, 18 bij 24 meter en slechts 6 meter diep. Al jaren was er kritiek op het houden van de Orka en de slechte staat waarin haar verblijf was. Nu is er met het ministerie van Landbouw in Amerika afgesproken dat het dier geen shows meer hoeft te geven en ze wordt op het moment zelfs afgeschermd van publiek. Over de toekomst van de Orka is nog veel discussie. Dierenactivisten zien haar graag zo snel mogelijk vertrekken en wellicht onder toezicht uitgezet worden. De orka leeft alleen al zo lang in gevangenschap dat uitzetten in het wild geen optie meer is. Waar het dier uiteindelijk heen gaat zal onzeker blijven maar zeker is wel dat er geen geld meer aan haar verdient zal worden.


Neushoornjong zet zijn eerste stappen op de Savanne in Burger’s zoo Arnhem!
Drie maanden geleden is in Burger’s Zoo Arnhem een breedlipneushoorn geboren. Het neushoorntje werd eind oktober van vorig jaar geboren en zette zo’n maand geleden zijn eerste stapjes buiten het veilige binnenverblijf. Op de Savanne kon het dier kennismaken met de giraffen, zebra’s en antilopen. Het jong was erg nieuwsgierig en onderzoekend, dit is ook niet gek in de wetenschap dat het dier zijn tweeduizend kilo wegende bodyguard niet heel ver uit de buurt heeft. De kennismaking verloopt dan ook zonder problemen.

Gorilla Bokito wordt onverwachts voor de 10e keer vader!
De Gorilla Bokito is een maand geleden onverwachts weer vader geworden. Het jong was niet gepland maar volgens de dierentuin zeer welkom. Omdat de geboorte van baby-aapjes ondervonden is aan een Europees fokprogramma zitten de meeste apen aan de anticonceptie, zo ook deze. Ze werd ondanks dat alsnog, eerder dan gepland, zwanger. Verzorgers van de dierentuin vonden het jong ‘s ochtends ineens in het verblijf. Het jong is een westelijke laaglandgorilla. Deze soort is in Afrika ernstig bedreigd door stropers, vernietiging van leefgebied en oorlogen. De vader van het jong, Bokito, is wereldberoemd geworden door zijn eerdere ontsnapping uit zijn verblijf.
Bron: nu.nl

Struisvogel Junior gevangen na achtervolging
Door harde wind was de deur op een struisvogelboerderij opengewaaid. Struisvogel Junior van Boer Floris had dit bij zonsopkomst snel in de gaten en is ontsnapt. De boer had dit echter snel in de gaten en kon voorkomen dat er meer struisvogels ontsnapte maar Junior was al weg. Buren en de vrijwillige brandweer werden ingeschakeld om te helpen het dier te vangen. Met quads en auto’s werd de weg afgezet en de achtervolging ingezet. Struisvogels kunnen wel tot 70 kilometer per uur rennen en zijn dus niet zo makkelijk te vangen. Na een achtervolging van zo’n kilometer in geploegde grond door 15 man wist een iemand de hals van het dier vast te pakken en een kous om zijn hoofd te doen. Daardoor stopte het dier met rennen en kon hij teruggebracht worden naar de kudde. Al met al kwam het dus uiteindelijk gewoon goed!
Bron: rtlnieuws.nl

Door Anouk Kuilboer