Optimaal gebruik maken van je studenten-OV

Je dagen als student dit collegejaar zijn weer geteld. Daarna heb je nog tot midden juli de tijd om gebruik te maken van je studenten-OV. Om daar optimaal gebruik van te maken lees je in dit artikel een citytrip-tip (als je natuurlijk geen herkansingen hebt, of je er tussen het studeren door even lekker tussenuit wil). De reis is lekker met de trein en dat maakt dat je helemaal gratis naar de andere kant van het land kunt. 

Een voorbeeld van zo’n stad is Maastricht. Een prachtige stad in het zuiden van ons land. Vanuit Utrecht rijdt er elk half uur een trein naar dit mooie oord. In iets meer dan 2 uur ben je aangekomen op de eindbestemming, de hoofdstad van Limburg. Op 10 minuutjes lopen vind je de prachtige historische binnenstad van Maastricht. Naast dat je daar rustig rond kan lopen en kan genieten van alle mooie huisjes kan je ook verschillende kapelletjes binnenlopen om een kaarsje aan te steken. Wil je even iets lekkers rustig doen? Ga dan het stadspark in om lekker te chillen!

Geniet je liever van shoppen in een vreemde stad? Ook dat kan in Maastricht! Ze hebben verschillende winkelcentra met al je favoriete shopbestemmingen. 

Ga je liever genieten van al het culinaire schoons dat Maastricht rijk is? Ook dat kan! Ga lekker lunchen bij La Bonne Femme op het Onze Lieve Vrouwenplein. Geniet daar dan van het typische Mestreesch Zoervleis met frietjes of ga voor een minder typisch Maastrichtse vegaburger. Ga je liever in de avond iets eten? Check dan de tapas-tent Il Bacaro op het Vrijthof voor heerlijke Italiaanse tapas. Ga je liever naar Maastricht voor het bier? Ga dan naar bar “de Gouverneur” aan de markt, met een rijkelijk aanbod aan speciaalbiertjes. 

Al met al dus genoeg keuze om optimaal gebruik te maken van je studenten-OV. Of je nu van shoppen, sightseeing, eten of bier drinken houdt. Alles kan! En wil je het nu heel laat maken? Er gaat ‘s nachts voor een tientje een nachttrein richting Utrecht. Op die manier kan je ook nog proberen een zuiderlijke vrouw of man te versieren.

Door Jorg Schellens