Koken met de DDx

Risotto met spinazie, tomaat, courgette en kip

Ingrediënten:

  • Risottorijst (75 gram per persoon)
  • Tomaten
  • Spinazie
  • Courgette
  • Groentebouillon
  • Olijfolie
  • (Vega) kip
  • Water (225 ml per 75 gram rijst)
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Doe olie in een pan en braad de kipstukjes gaar.
  2. Snij de tomaten en courgette in stukjes en voeg deze toe.
  3. Verhit olijfolie in een andere pan.
  4. Roer de risottorijst erdoor en bak kort totdat de rijst glazig is.
  5. Voeg het water met de bouillon in delen bij de rijst en roer af en toe. 
  6. Voeg een nieuwe scheut water met bouillon toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
  7. Kook de risotto rijst gaar in circa. 18-20 min.
  8. Voeg de spinazie in delen toe bij de rijst en roer deze door.
  9. Roer de tomaten, courgette en kip door de rijst.
  10. Voeg de kaas toe naar smaak.
  11. Eet smakelijk!!!

Door Marjolein Kruider