Koken met de DDx
Risotto met spinazie, tomaat, courgette en kip
Ingrediënten:
- Risottorijst (75 gram per persoon)
- Tomaten
- Spinazie
- Courgette
- Groentebouillon
- Olijfolie
- (Vega) kip
- Water (225 ml per 75 gram rijst)
- Geraspte kaas
Bereidingswijze
- Doe olie in een pan en braad de kipstukjes gaar.
- Snij de tomaten en courgette in stukjes en voeg deze toe.
- Verhit olijfolie in een andere pan.
- Roer de risottorijst erdoor en bak kort totdat de rijst glazig is.
- Voeg het water met de bouillon in delen bij de rijst en roer af en toe.
- Voeg een nieuwe scheut water met bouillon toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
- Kook de risotto rijst gaar in circa. 18-20 min.
- Voeg de spinazie in delen toe bij de rijst en roer deze door.
- Roer de tomaten, courgette en kip door de rijst.
- Voeg de kaas toe naar smaak.
- Eet smakelijk!!!
Door Marjolein Kruider