Koken met de DDx – Zomereditie
Misschien dat jullie het al hebben gemerkt aan het (wisselende) mooie weer buiten, maar de zomer komt er eindelijk weer aan! En wat past er beter bij dit mooie weer dan een frisse salade?! Deze salade met wilde perzik en burrata heb je zo gemaakt en je hebt er niet eens hele goede kookskills voor nodig. Ideaal dus voor als je door de zomerse hitte geen puf meer hebt om heel uitgebreid in de keuken te staan.

Voor 2 personen
Benodigdheden:
- 1 bol burrata
- 75 gram rucola melange
- 100 gram verse pesto
- 1 citroen
- 30 gram pijnboompitten
- 3 of 4 (wilde) perziken
- 60 gram parma- of serranoham (deze kunnen ook weggelaten worden voor de vegetariërs onder ons!)
- Peper
- Olijfolie
- Verse munt
- Verse basilicum
- Een (grill) pan
Bereiding:
- Was als eerst de perziken.
- Snijdt de perziken doormidden en vervolgens in plakjes. Verwijder de pit.
- Verwarm een beetje olijfolie in de pan.
- Leg de perziken in de pan en grill ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Rooster ondertussen de pijnboompitten.
- Doe de rucola melange in een schaal met een scheutje olijfolie. Meng dit door elkaar.
- Pers de citroen en meng het citroensap met de pesto.
- Verdeel de perziken over de sla, samen met de ham.
- Breek de burrata in stukjes en verdeel dit over de schaal.
- Voeg de pesto toe met de pijnboompitten en een goede scheut peper.
- Scheur wat basilicum en muntblaadjes in kleine stukjes en verdeel dit ook over de schaal.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Door Annefleur Lupker
Bron: @pienlaathaaretenzien // instagram