Koken met de DDx – Uffenpot
Met alle nieuwe sjaarsjes die op de Yalelaan lopen is het weer tijd om een gouwe ouwe naar boven te halen: de pasta pesto, ook wel de uffenpot genoemd! Als student kan het vrijwel niet mis gaan met dit geweldige, simpele en bovendien lekkere recept. Mocht je nou een sjaars zijn en/of niet zoveel kookskills meegekregen hebben vanuit huis (niet erg natuurlijk, iedereen moet ergens beginnen), dan is dit recept voor jou!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 gram (volkoren) pasta
- 1 ui
- 400 gram kipfilet (mag ook vega kip zijn natuurlijk)
- 250 ml room
- 250 gram cherrytomaatjes
- 60 gram pijnboompitten (voor de arme student kan dit natuurlijk eruit gelaten worden)
- Handje rucolasla
- 4 eetlepels pesto
- Olijfolie
- Peper en zout
- Eventueel geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en doe deze in de pan met olijfolie. Voeg de blokjes (vega) kip toe en bak ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de pasta gaar.
- Voeg de pesto en room toe aan de kip en roer goed door. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Laat de pestosaus een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de gekookte pasta toe en schep er doorheen.
- Halveer de tomaatjes en roer deze door de pasta pesto. Verwarm deze nog een minuutje mee.
- Serveer de pasta pesto in een diep bord met een handje rucola en geroosterde pijnboompitten (en eventueel de kaas).
Tada! Je eerste stappen als een ware keukenprins(es) zijn genomen. Geniet ervan!
Door Annefleur Lupker