Koken met de DDx – Snelle Goulash
Met het gure en natte herfstweer is het weer hoog tijd voor een lekker stoofpotje, en mijn persoonlijke lievelingseten; Hongaarse goulash! Voor dit heerlijk kruidige stoofpotje wordt traditioneel runderlappen gebruikt, en dit staat dan uren heerlijk te geuren op het vuur. Voor het drukke leven van een student kunnen we hier ook een snelle versie maken door runderreepjes te gebruiken, deze zijn een stuk sneller gaar.
Tip: Vervang voor een vegetarische stoofpot de runderreepjes door champignon en wortel!
Ingrediënten (4 personen)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 paprika’s
- 2 tl paprikapoeder
- 3 tl gemalen komijnzaad
- 400 g runderreepjes
- 1 pakje passata (500g)
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
- 2 laurierbladeren (optioneel)
Bereiding
- Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes.
- Dep de runderreepjes droog met keukenpapier.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de runderreepjes toe. Kruid met peper en zout. Bak kort tot ze rondom gekleurd zijn, schep de reepjes uit de pan en hou deze apart.
- Verhit de rest van de olijfolie in de stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Verhit op een zacht vuur tot de ui glazig is en voeg dan de paprikablokjes, het paprikapoeder en het gemalen komijnzaad toe.
- Bak 2 minuten mee en voeg dan de passata en een scheutje water toe. Roer goed om en kruid met peper en zout. Voeg eventueel de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
- Laat de stoofpot 10 minuten zachtjes pruttelen, voeg dan de runderreepjes weer toe. Verhit even mee en haal de goulash van het vuur.
Goulash wordt normaliter met rijst gegeten en dit raad ik ook zeker aan, maar probeer het voor de variatie ook eens met een kleine pastavorm of gnocchi!
Door Lieke Zeelenberg