Koken met de DDx – Herfsteditie
Bonenschotel met wraps
Ook al is het weer nog erg zomers, we kijken natuurlijk ook alweer vooruit naar de herfst. De vorige keer in Koken met de DDx hebben jullie een recept gekregen voor een lekkere salade. Nu hebben we een heerlijk veelzijdig recept voor jullie met bonen! Het lijkt erg op een recept dat beter bij de winter past maar het is het hele jaar door een heerlijke maaltijd!
Ingrediënten

- 300 gram gehakt
- 100 ml bouillon (rund/groente)
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 Blikje mais
- 1 Blik (kidney)bonen
- 1 Blikje tomatenpuree
- Oregano
- Chilipoeder
- Peper & Zout
- 6 Grote wraps
- Geraspte Kaas
- Olie
- Hapjespan
- Ovenschaal
Bereiding
- Snij de ui, paprika en knoflook fijn.
- Fruit de ui in de pan met een beetje olie.
- Bak het gehakt rul samen met de knoflook.
- Voeg de paprika toe bak kort mee. Voeg de oregano en chilipoeder naar smaak toe.
- Laat de maïs en de bonen uitlekken en voeg deze toe, blijf goed roeren.
- Laat een bouillonblokje oplossen in 100 ml water en voeg samen met de tomatenpuree toe. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper & zout.
- Verwarm ondertussen de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
- Vul de wraps met bonenschotel en leg ze dichtgevouwen in de ovenschaal. Bestrooi de wraps met kaas en zet voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!
Tip! Niet alleen kun je deze bonenschotel eten in wraps uit de oven maar ook met taco’s, nacho chips, losse wraps of rijst. Het gehakt kun je makkelijk vervangen door vega gehakt of extra bonen. Een super veelzijdig en makkelijk recept dus!