Koken met de DDx – Bananenbrood
Ingrediënten:
150 gram volkoren speltmeel
200 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
1 el koek- en speculaas kruidenmix
4 rijpe bananen
100 gram dadels
3 eieren
100 gram ongebrande pecannoten
Keukenspullen:
Cakevorm (30 cm)
keukenmachine
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.
Zeef in een grote kom het speltmeel, het amandelmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden.
Pel de bananen en verwijder de pit uit de dadels. Maal de bananen en de dadels fijn in een keukenmachine. Laat deze draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Hak de noten grof. Schep de bananenpuree en de gehakte noten door het bloemmengsel en mix dit door elkaar heen. Verdeel het mengsel over de cakevorm.
Bak in ca. 35 min gaar in het midden van de oven.
Laat het 2 uur afkoelen.
Veel bakplezier en eet smakelijk!!!
Door Marjolein Kruider
Bron: Allerhande