Koken met de DDx
Groene soep
Afgelopen tijd zit het weer niet altijd mee en heb je niet altijd zin om op te letten of je krokante kipschnitzel niet aan het aanbranden is terwijl je net even goed aan het doomscrollen bent. Daarom vind ik het nu de perfecte tijd om een heerlijk soepje te maken. Daar maakt het namelijk niet uit of je het een uur te lang laat staan want uiteindelijk blend je toch alles tot een geheel. Ofwel een topgerecht voor in deze natte tijden.
Ingrediƫntenlijst
- Uien (gesnipperd)
- Knoflook (mijn vuistregel is een teentje per persoon)
- (groene) linzen
- Courgette (in blokjes)
- Broccoli (in roosjes)
- Aardappel (in blokjes)
- Groentebouillonblokjes
- Basilicum
- (Vegan) kookroom
- olijfolie
- Peper
- Zout
- (stokbrood met kruidenboter)
Bereiding
- Indien je gedroogde linzen gebruikt, laat deze dan 30-60 minuten weken voordat je begint met koken.
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de uien totdat ze glazig eruitzien.
- Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de aardappel evt. de broccolistronk toe en breng met kokend water en groentebouillonblokjes het geheel aan de kook.
- Laat dit 10 minuten pruttelen.
- Voeg de courgette, de rest van de broccoli en linzen toe en laat dit doorkoken (totdat je honger hebt).
- Pureer als laatste de soep en voeg naar smaak zout, peper en basilicumblaadjes toe.
- Voeg bij het serveren een scheutje kookroom toe voor een lekkere romige smaak.
Tip: varieer met de verhoudingen en soorten groente die je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan erwten, spinazie, prei of misschien tomaat.
Door Anton Rijnders