Koken met de DDx

De lente zit er aan te komen! Wat betekent dat het weer tijd is voor wat lente receptjes, waaronder deze aubergines met granaatappel en yoghurt.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels granaatappelpitten
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • Verse munt
  • Snufje komijn
  • Snufje kaneel
  • Peper en zout
  • Olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergines doormidden en snijd ruitjes in de aubergine helften. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olie. Besprenkel ze ook met de peper en zout, komijn en kaneel.
  3. Zet de aubergines in de oven en bak ze voor 40 minuten.
  4. Meng vervolgens de Griekse yoghurt met de citroensap en honing. 
  5. Haal de aubergines uit de oven wanneer ze klaar zijn en smeer de bovenzijdes royaal met het yoghurtmengsel. 
  6. Besprenkel de aubergines met de granaatappelpitten, munt en eventueel extra kaneel. 

En voilà, je bent klaar! Veel kookplezier & eet smakelijk!

Door Annefleur Lupker

Bron: leukerecepten.nl