DDx Inside

Afgelopen week reisden wij met de DDx-commissie af naar het prachtige Mitland bowling om een potje ballen te gooien. Dit deden we in het kader van teambuilding en daarnaast ontdekten we waar elkaars talenten lagen en ook waar niet. Zoals algemeen bekend is hebben wij tijdens de commissieborrel de bakkenbingo gewonnen en dat betekent dat iedereen ook bloedfanatiek dit rondje bowlen inging. Hoewel Annefleur haar best deed het nut van hekjes onder de aandacht te brengen, wist zij helaas niemand te overtuigen, behalve mij, maar ik was te laat.

Papa (Thomas) beet de spits af, ietwat onzeker, maar nadat hij op Wikihow had opgezocht wat de beste techniek is, blijkbaar een Leffe tripel, had hij de smaak te pakken. Flups (Floor) had duidelijk al wat meer geoefend en had deze opwarming niet nodig, de rest gebruikte een biertje om op stoom te komen. Of die biertjes voor Flup (Annefleur) zo een succes waren viel te betwijfelen wanneer ze het nodig vond haar bal richting een raam te smijten. Vervolgens liet Hartfalen (Jorg) wel eventjes zien hoe het moet, door nonchalant als eerste een strike te gooien. Paardenmeisje (Anouk) was de meest constante factor en gooide van begin tot eind met succes. Te Laat (ik) was een dieseltje, na eerst 5 keer in de goot gegooid te hebben en vervolgens met een paar berekeningen het beste gewicht bal uitgekozen te hebben, gooide ik dan tijdens de zesde worp de eerste kegel om. 

Dat bowlen een topsport is hoef ik er uiteraard niet bij te vertellen, en dat topsporters goed gevoed moeten worden ook niet, dus bestelden we naast het gele goud ook wat bittergarnituur. Met wat extra energie achter de kiezen konden we de laatste rondes ook weer aan. Er werden nog wat strikes gegooid, we hebben opgemerkt dat de baan scheef is en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat iedereen vanavond gewonnen heeft.

Door Nena Spyksma