DDx inside – Bowlen

Lieve DDx lezertjes, 

De DDx inside is een nieuwe column die wij hebben opgezet om jullie een beetje mee te nemen in de dingen die wij doen als commissie. Dit zullen hopelijk hele uiteenlopende activiteiten zijn van bowlen met de commissie tot misschien wel een bezoekje aan de opleiding voor politiehonden. Deze week zijn wij als commissie uitje dus wezen bowlen, en daar komt toch wat meer bij kijken dan dat op het eerste gezicht lijkt. 
Bij het invoeren van de namen is het natuurlijk veel leuker om te spelen onder een bijnaam dan onder je eigen naam. Wij hadden deze fantastische namen voor elkaar bedacht. 

Flups aka Floor
Terror Anne aka Anne Ruth
Mevrouw de P aka Sophie
Verlater aka Olivier
Assi aka Michiel 

Nou ben ik zelf redelijk fanatiek aangelegd dus ik had mezelf eventjes ingelezen om hopelijk wat tips en tricks achter de hand te hebben en er met de winst vandoor te kunnen gaan. Het begint natuurlijk bij de bowlingbal vasthouden. Dat lijkt vrij simpel, drie gaten dus 3 vingers erin en gaan. Maar wat veel mensen doen, en wat helemaal niet de juiste techniek blijkt te zijn, is je vingers er te ver in stoppen.  Ze hoeven namelijk maar tot en met je 1e vingerkootje in de bal. En als rechtshandige is het een goeie tip om bij de aanloop je duim op 12 uur te houden zodat er minder curve in de lijn van de bal komt. 

Hoe gooi je dan een strike? Natuurlijk zijn focus en richtingsgevoel van groot belang. Wat ook belangrijk is het gooien in een vloeiende beweging, ook kan je nog vragen of je hekjes omhoog mogen maar dan voelt je strike toch niet helemaal verdiend.  De eerste pin recht van voren raken geeft je trouwens niet de meeste kans op een strike. Precies tussen de eerste en tweede pin schijnt het beste te werken,

Nou hebben deze tips voor mij niet echt geholpen want de eerste ronde was gewonnen door Terror Anne en de tweede ronde door niemand minder dan mevrouw de P. Na het bowlen zijn we nog even het terras op gedoken om de avond gezellig af te sluiten.

Door Floor Beekwilder