DDx inside: 18e lustrum der D.S.K. Bullseye
Inmiddels is de 18e lustrumweek der Diergeneeskundige Studenten Kring ten einde gekomen. Van woensdag 21 september tot en met 25 september 2022 hebben we ons stierlijk kunnen vermaken tijdens de verschillende evenementen die deze week hebben plaatsgevonden ter ere van het 18e lustrum, de 90e verjaardag van de D.S.K.
Op woensdag 21 september kwamen we met zijn allen bijeen om het lustrum in de Nicolaïkerk te openen tijdens de openingsceremonie en openingsreceptie. Naast de prachtige welkomstwoorden van Koen Riep, praeses der 18e lustrumcommissie Bullseye, Babeth van Loon, praeses der Diergeneeskundige Studenten Kring en Harold Blok, vice-decaan Faculteit Diergeneeskunde, werd de toga van Henk Vaarkamp overgedragen van Prof. Dr. Bjorn Meij naar Prof. Dr. Hans Kooistra door Erica Vaarkamp. Een bijzondere onderscheiding, door studenten voorgedragen.
Om het lustrum feestelijk in te luiden vond ’s avonds de cantus en het openingsfeest plaats. Het lustrumhome was versierd met allerlei fluorescerende doeken en cd-slingers. Vele vrijwilligers liepen met gieters rond om alle feestgangers te voorzien van een volle bierpul. Iedereen stond dankzij het onverwachte lichtfiasco in de spotlight, dit kon de sfeer gelukkig niet drukken. Er werd naar hartelust gezongen onder begeleiding van Syrinx. Na een snelle pizza break was het tijd om het dak eraf te blazen. Met hypnotiserende outfits aan werd er gedanst tot in de vroege uurtjes.
Donderdag was het de dag van de educatie. Na een avond vol feest was er, onder het genot van een heerlijk broodje Ben, gelegenheid om de hersencellen wakker te schudden tijdens de verschillende workshops die deze dag werden aangeboden. Naast de workshops werden er drie verschillende lezingen gegeven, met als dagvoorzitter Prof. Dr. Hans Kooistra. Tussen de workshops en lezingen door kon men terecht op de beursvloer waar van alles te beleven was. De dag werd afgesloten met een lezing van niemand minder dan prof. dr. Tielens.
Nadat iedereen was bijgekomen van alle droge stof was het tijd om te genieten van een biertje bij de speciaalbierproeverij. Deze spebi rodeo stond in het teken van Bullseye, waarbij een western maaltijd uiteraard niet kon ontbreken. Omgekleed tot cowboys en cowgirls was het hierna tijd om te gaan dansen tijdens de wild west party. Het bier vloeide rijkelijk en de klittenband speelde de gaafste nummers. Er werden stierlijke ritjes gemaakt en de photobooth werd druk bezocht.
De 200e verjaardag van onze magnifieke opleiding ging niet onopgemerkt voorbij tijdens de 90e verjaardag van de D.S.K. Ter ere van deze mijlpaal werd vrijdag 23 september een speciaal veterinair festival georganiseerd, Vamos Veterinarios. Een festival speciaal bedoeld voor studenten en medewerkers van de Faculteit Diergeneeskunde. Vanaf 14:00 uur was iedereen welkom op het festivalterrein waar meerdere activiteiten gedaan konden worden. Zo kon je een eigen smoothie maken op de smoothiefiets. Ook waren er prijzen te winnen door de snelste tijd neer te zetten op de stormbaan. Voor hen die nog aan het bijkomen waren van het themafeest was er gelegenheid te powernappen in de daarvoor opgezette hangmatten. De hongerige trek kon men stillen bij de foodtrucks. Van nacho’s tot broodje döner en van pokebowl tot pannenkoeken of poffertjes, er was voor ieder wat wils. Voor dans en muziek kon je terecht in de discotent El Futuro of de grote festivaltent La Nostalgia, waar aan het begin van de avond onze enige echte lustrumband, Sjon en de Discobulls (nu Discobulls) hun debuut maakten.
Nadat het festival spetterend was afgesloten met La fuente en Q-music mocht de maliebaandagcommissie fris en fruitig om 05:00 uur op het drafbaan terrein staan om dit evenement voor de laatste keer glansrijk waar te maken. Heel Utrecht kon deze dag het 90-jarige bestaan van D.S.K. én het 900-jarige bestaan van Utrecht vieren. Op deze speciale dag stond educatie centraal. Er waren meerdere informatiestands over paardensport en dierenwelzijn. Om het gesprek aan te gaan rondom maatschappelijke kwesties werd er een paneldiscussie georganiseerd en waren er interactieve workshops. Bij het knuffeldieren ziekenhuis konden de jongste bezoekers het dierendokter diploma halen en er werd een kleurplatenwedstrijd gehouden. Na het losrijden begon de koers waarbij het zand je om de oren vloog. Het was erg indrukwekkend om de paarden van zo dichtbij voorbij te zien stormen. De laatste Maliebaandag was er één om nooit te vergeten.
Ook voor de oud-leden van D.S.K. was het deze week feest. Na de drafbaan in de binnenstad konden dierenartsen terugkeren naar de faculteit om collega’s, studenten en oud-bekenden te ontmoeten tijdens het oud-leden diner op de monsterbaan. Voorheen werden hier monsterfeesten georganiseerd, vergelijkbaar met de huidige Vet-inns. Na dit heerlijke diner vond het oud-leden feest plaats in het lustrumhome waarbij een ieder in glitterkleding stond te swingen op de muziek van Jazzalike.
Zondag was alweer de laatste dag van het 18e lustrum aangebroken. Met bussen vertrokken dames in lange jurken en heren in rokkostuums richting het zuiden. In kasteel Aldendriel werden we feestelijk onthaald waarna het galadiner met welgeteld vier gangen van start ging. Hierna kwamen de late bussen met chique gasten aan en kon het feest echt van start gaan. Na een heerlijke avond met open bar, fantastische muziek en de meest gracieuze outfits reden de bussen terug naar Utrecht. Voldaan kan een ieder weer vijf jaar gaan slapen, tot we het dak eraf mogen blazen tijdens het 19e lustrum der D.S.K.
Door Anne Ruth van Drunen en Sophie Boddeke