DDx – Babeth’s blog #1: Hobby’s gezocht!

Babeth’s Blog #1: Hobby’s gezocht!

Hallo en welkom bij Babeth’s Blog! Een tweewekelijks item, waarbij ik jullie op de hoogte hou van mijn leven tijdens deze intelligente lockdown. Voor diegenen onder jullie die mij niet kennen zal ik mij even voorstellen: mijn naam is dus Babeth en ik zit in mijn 3e jaar van de bachelor die ik dit jaar hoop af te ronden. Ik ben vrij actief bij D.S.K., maar zit ook in commissies van de DOE (Rest In Peace), Archaeopteryx en VetInvolved. Daarnaast zit ik dit jaar in de Veulenbrigade. Op borrels en feestjes ben ik vaak op verhogingen te vinden, want daar sta ik blijkbaar graag op als ik dronken ben, en zul je mij het hardst mee horen zingen met liedjes zoals ‘Big Time Rush’ en ‘Pokémon Theme Song’. Dat ik over weinig hobby’s beschik was mij vóór deze Corona-crisis al pijnlijk duidelijk. Ik was hiervoor namelijk al enige tijd op zoek naar een huis dichterbij de Uithof en de meest gevreesde vraag op hospiteeravonden vond ik toch altijd wel ‘heb je nog hobby’s?’ Ja tuurlijk heb ik hobby’s! Netflix en borrelen zijn zo ongeveer de enige dingen waar ik mij bezig mee houd naast de studie. Echter schetst dit weer zo’n stereotyperend beeld als je dit als enige aandraagt bij een hospiteeravond. Mijn persoonlijkheid heeft echt wel meer te bieden dan alleen alcohol en films, ik heb alleen niet de hobby’s om het te bewijzen.

Toen het hele Corona gebeuren dus zijn intrede deed, viel ik in het al lang verwachte zwarte gat. Het idee om een blog te beginnen voor de online DDx ten tijde van de crisis kwam van Annick. Ik heb volgensmij mijn mede-commissiegenootjes niet eens de kans gegeven om hun mening hierover te geven, want ik heb meteen geroepen ‘joe, dat doe ik wel!’ Ik zag namelijk kansen. Hoewel ik nu niet meer indruk hoef te maken op hospiteeravonden, ik heb gelukkig een heel fijn huis gevonden, leek het mij toch niet zo heel gezond om van Netflix mijn enige hobby te maken, nu borrelen weg valt. Een blog beginnen leek mij dus de uitgelezen kans om hier iets aan te doen. Het brengt namelijk twee voordelen met zich mee. 1) Ik heb er een nieuwe hobby bij, namelijk schrijven en 2) ik heb een extra motivatie om nieuwe hobby’s uit te proberen, zodat ik mijn succes (of juist mislukking) hier gezellig met jullie kan delen. Heb ik toch nog een beetje het idee dat ik er niet geheel alleen voor sta.

Mochten jullie dus nog tips hebben voor nieuwe dingen die ik uit kan proberen, laat het vooral weten! Je kunt mij appen, mailen en op de facebook en/of instagramposts reageren en wellicht help je mij nog aan een leuke hobby.

Als ik niet meer de feestjes kan vloggen, dan ga ik maar bloggen!

Groetjes!