DDx artikel Wat te doen in Quarantaine?

Wat te doen in Quarantaine?

Om de verspreiding van het Coronavirus gecontroleerd te laten verlopen is het van belang om zoveel mogelijk binnen te blijven en groepsvorming te vermijden. Wij, D.S.K.-ers, zijn echter van nature groepsdieren en missen onze dagelijkse koffiepauze en wekelijkse WSB onder genot van een biertje. Om iedereen op weg te helpen:
Wat te doen in quarantaine als veterinair in spé?

CreaBea

Haak je eigen knuffeldier om vervolgens de stationstoets handelingen op te oefenen
Met behulp van gratis haak patronen kun je verschillende knuffels haken. Om er nog een veterinaire draai aan te geven, kan je makkelijk handelingen oefenen op deze knuffeldieren. Maak een rat om het hanteren en fixeren te oefenen of een leuke Teckel om de handposities te oefenen voor de palpatie van de lymfeknopen. Je kunt ook een leuke mand of sjaal haken als even genoeg hebt van alle dieren.

Dierenpuzzel

Puzzelen is van oudsher al een prachtige manier om tijd te doden. We hebben een leeftijd bereikt dat we niet meer wegkomen met een 100 stukjes. Ga de uitdaging aan om puzzels op te lossen boven de 500 stukjes. Er zijn ook genoeg puzzels met dieren thema’s. Een andere non-veterinaire tip is de ‘Where is Wally?’ puzzel.

Kleurboek voor volwassenen – veterinaire editie


Sinds enkele jaren zijn kleurboeken voor volwassenen weer helemaal in. Het is een eenvoudige manier om creatief tot rust te komen. Van dezelfde uitgever als “Textbook of veterinary medicine – Dyce & Wensing” is er een kleurboek verschenen voor de anatomie van dieren. Niet alleen handig om voor je responsietoets te oefenen maar ook om even je gedachten op nul te zetten en lekker te kleuren.

Sociale contacten

Virtual hugs

Apps zoals Houseparty, Zoom, Hangouts, Kahoot en Skype staan al weken bovenaan bij meest gedownloade apps. In de quarantaine is het heel belangrijk je sociale contacten te onderhouden. Er zijn talloze keuzes om te videochatten in groepen of met zijn tweeën. Om het nog leuker te maken kun je ook samen series kijken of spelletjes spelen. Bij Netflix is het mogelijk om een ‘Netflix Party’ te organiseren (www.netflixparty.com), samen een serie of film kijken terwijl je chat met elkaar. Onbetaald via playingcards.io (ps. ‘Remote insensitivy’ is een soort ‘Cards against humanity’) of betaald via jackbox.tv is het mogelijk om allerlei spelletjes met elkaar te spelen. Start tegelijkertijd een videochat en het lijkt net alsof je samen in de woonkamer zit. Natuurlijk kun je ook zelf een pubquiz organiseren met verschillende rondes zoals dieren vragen en een muziekronde of zelf een bingokaart maken en met behulp van een cijfer generator een ouderwets potje bingo te spelen.

Online WSB


De eerste online WSB is alweer achter de rug. Maar ook vanavond zal er weer een editie zijn van de online WSB. Ga snel nog even naar de winkel (in je eentje en met 1,5 meter afstand) en haal wat beugels Grolsch of andere versnaperingen en zorg dat je om 20.00 achter je computer zit/staat/danst. In het facebookevenement wordt een link geplaatst voor de discord en de muziek. Want jaja, we luisteren allemaal naar dezelfde tunes. Zet jezelf snel op aanwezig in het facebookevenement van de Diergeneeskundige Studenten Kring.

Help een ander

Er is een grote groep mensen die op dit moment niet naar buiten kan/wil omdat ze een groter risico hebben. Alledaagse taken zoals boodschappen doen, de hond uitlaten of medicijnen ophalen zijn lastig. Er zijn meerdere initiatieven opgezet om deze mensen te helpen zoals: https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/, Corona Durf te vragen/helpen | Utrecht (facebook) en https://alsjijzorgtpasikop.nl/. Uiteraard kun je zelf ook nagaan bij familie en buren of er hulp gewenst is met bijvoorbeeld het uitlaten van de hond. Let hierbij wel op dat je dit enkel doet als je zelf geen klachten hebt en bewaar je afstand.