DDx artikel – Wandelinspiratie

Nu de herfst ook eindelijk haar goede kanten laat zien met zon en mooi gekleurde blaadjes kriebelt het bij mij altijd om lekker een stuk te gaan lopen in het bos! Nu liggen er in en rondom onze stad een aantal mooie bossen waar het heerlijk vertoeven valt. Hierbij wat wandelinspiratie voor de mooie herfstdagen.

Amelisweerd & Rhijnauwen

Dit stukje van Utrecht kennen jullie vast allemaal al wel. Het ligt namelijk achter onze faculteit. Perfect dus om tussen de colleges door even lekker een frisse neus te halen met je maten van diergeneeskunde. Het is een prachtig stukje natuur, waar je een halfuurtje of de halve middag in kunt rondstruinen. Dat is helemaal aan jou zelf! Eettip: Theehuis Rhijnauwen of koffiehuis de Veldkeuken 🙂

Austerlitz 

Voor iedereen die zijn thuisje in Zeist heeft gevonden of alle mensen die een beetje moeite voor een wandeling niet erg vinden, is er ook Austerlitz. In dit bos bevindt zich de pyramide van Austerlitz die je kunt beklimmen als je daar nog conditie voor hebt. Wel zeker de moeite waard want het uitzicht is prachtig. In dit bos liggen ook verschillende wandelroutes van verschillende afstanden uitgestippeld voor de echte wandelfanaten onder ons!

Ruigenhoek

Deze polderroute leidt je door zeer diverse wandellandschappen. De echte polders, weilanden, maar ook stukken met bosbegroeiing. Erg leuk en afwisselend dus! Deze route ligt ten noorden van Utrecht en het fort Ruigenhoek is ook zeker even het bekijken waard!