DDx artikel – Door de ogen van de eerstejaars

Door de ogen van de eerstejaars…

Nu we allemaal minder op bij Diergeneeskunde rondlopen missen we ook het mooie moment dat de nieuwe eerstejaars hun eerste passen zetten op de faculteit. De faculteit en het D.S.K. bestuur hebben hun best gedaan op een mooie introductie en de docenten houden de moed erin door toch wat onderwijs fysiek te kunnen geven. Omdat we de kersverse studenten nu niet meer kunnen spreken tijdens een koffiepauze of WSB, hebben wij wat verhalen verzameld van onze nieuwe lichting diergeneeskundigen en van een oude ziel die zijn ervaringen over dit nieuwe jaar deelt.

‘Beste lezers 

Ik ben Dion en ik ben dit jaar begonnen met studeren. De eerste weken waren toch wel heel erg wennen en helemaal als “Corona eerstejaars” is het allemaal heel anders. Ik heb de zin: als er geen Corona was dan zou het zo zijn… wel honderd keer gehoord zowel bij alle colleges,  practica en bij de introductie. Dus het is wel duidelijk geworden hoeveel we missen. Toch vind ik dat de meeste problemen goed zijn opgelost door mensen die daar erg hun best voor hebben gedaan. De introductie was toch heel leuk en inmiddels hebben we al een aantal practica gehad waardoor ik me nu toch echt als diergeneeskunde student voel! Mijn mentor groepje heeft gelukkig ook veel geholpen, we hebben een leuk groepje en leuke mentor ouders die hun best doen om nog leuke dingen voor ons te organiseren. Om het cliché nog maar eens te gebruiken het is een gekke tijd maar toch vindt ik het super dat ik nu diergeneeskunde student ben en er zitten nog veel leuke dingen aan te komen!’ 

Door Dion van der Veen

‘Hallo allemaal,

Wij zijn Natasja de Vries en Sanne Vreeburg en wij zijn dit jaar begonnen aan de mooiste studie van Nederland (hopelijk). We hebben nu de introductie en de eerste drie weken erop zitten en het is allemaal wel een beetje gek. Vooral omdat we niet veel op de uni zijn en daardoor ongeveer niemand kennen. Dat is natuurlijk allemaal super jammer, maar de studie is super leuk en we merken ook dat er echt veel moeite wordt gedaan door de studieverenigingen en de docenten om het toch leuk te maken, zodat we ons echt student kunnen voelen! Nog een kleine shoutout naar de introductiedag, want deze was echt top en heeft ons ook kennis laten maken met alles rondom de studie (het gebouw daargelaten). We hebben heel veel zin in de komende jaren en dat we maar zo snel mogelijk een biertje kunnen drinken in de D.S.K.-kamer!

Liefs ons’

Door Natasja de Vries en Sanne Vreeburg

Onze ouderejaars Rick over de eerstejaars rugby training

Traditiegetrouw konden de kersverse eerstejaars kennis maken de sport rugby en met de VSRC! Na 3 weken college volgen achter een laptop kwam een uurtje tackelen en rennen als geroepen. De animo voor de eerstejaarstraining was dan ook groot. Zeker 80 studenten kwamen richting het heilige gras van Olympos om zich daar af te laten beulen door trainer Goossens en kennis te maken met de essentiële onderdelen van de sport: Tackelen, Line-outs, passen en touchen. De burpees tijdens de warming up werden zeer goed ontvangen en ook de push-ups vielen in goede aarde. Na de warming up verdeelden de potentiële jonge honden en poezen zich in groepjes om oefeningen te doen. Afsluitend een potje touchen waarbij de positie op het veld van groot belang is. Diepe lijn en vlakke lijn volgden elkaar in rap tempo op. Na 1,5 uur buffelen zat de training erop en stonden de eerstejaars allemaal te popelen om een week later weer mee te trainen.

Groetjes,

Rick

Door Rick van der Ende