DDx artikel – Beagle in tijden van corona

Lieve veterinairen,

De Yalelaan ligt er verlaten bij, de tuin is leeg en de muizen in de kamer hebben vrij spel. Iedereen zit thuis en ook deze beagle heeft zijn werkzaamheden als roddeloom/tante van de vereniging naast zich moeten neerleggen.

Maar niet getreurd gelukkig heb ik nog genoeg scoops, van de tijden dat corona nog voornamelijk geassocieerd werden met de gouden leden en een Mexicaans biertje, die ik jullie zeker niet wil ontnemen!

Dat de student van een alcoholische versnapering houdt was al bekend, maar tijdens het D.S.K. gala werd maar weer bevestigd hoe groot de dorst was na een maand Dry January en was de sterke drank al ruim voor het eind van de avond op. Veel tijd om bij te komen van de kater was er niet want het volgende feest stond alweer op de stoep. Tijdens het almanak feest leek het wel of iedereen dacht dat Flitsmeister zoveel borrels moest drinken tijdens de receptie dat ze toch niet meer zouden weten wie zij in hun web moesten spinnen. In de Jansbar was nog duidelijk niets te merken van een ‘anderhalve meter samenleving’ en werden de nodige bacillen uitgewisseld. Voor sommige was de Jansbar echter al een brug te ver, B.J. had tijdens de receptie al zo genoten van de aangeboden fusten dat de toegang was geweigerd. Binnen hadden W.v.K. en J.E. het erg leuk samen maar dat waren niet de enige ook E.B. en C.M., M.R. en F.A, W.B. en P.A. hadden vooral aandacht voor elkaar. R.S., S.A en M.v.D moesten de aandacht van N.U. verdelen want die had aan het eind van de avond toch wel heel veel moeite om alles uit elkaar te houden. Zo werd ook het rokershok voor toilet aangezien wat toch niet in dank werd afgenomen door de uitsmijter van het feest.

Naast dat in februari altijd het mooiste boek van het jaar wordt uitgegeven is er ook nog een andere heugelijke dag deze maand; Valentijn! Ondanks dat de rozen ontbraken wist cupido alsnog een bezoekje te brengen aan de faculteit. Tijdens de WSB die avond werden meerde pijlen raak geschoten. K.S. en A.v.S. hadden zich teruggetrokken in de keuken, W.L. en B.vd.L. en ook C.v.B. en M.W. waren toch iets minder discreet en vierde de dag van de liefde midden in de kamer. En ook J.S. en C.S. werden betoverd door cupido’s pijl en boog. Terwijl de kamer overgoot van liefde waren M.K. en M.B. druk bezig met de voorraad sterkte drank uit het bestuur hok te verkleinen.

Ook dit jaar werd weer de altijd chaotische WSBsa door de 2e jaars student georganiseerd om te vieren dat zij het vorige jaar hun BSA hebben gehaald (of niet), hoe dan ook ze zijn er nog en dat vraagt om feest! Terwijl zij druk bezig waren met het turven van ieder heel of half biertje wat naar binnen gleed genoot de rest van het gratis bier, want het enige beter dan een glas vloeibaar goud is een gratis glas vloeibaar goud. En naast het bier genoten J.B. en N.L. vooral erg van elkaar. L.T. besloot de uitdaging met de 2e jaars aan te gaan en kreeg het als enige voor elkaar om 45 bier weg te werken, om precies te zijn 46 bier voor het geval een dubbele geteld zou zijn. Nu was het een jaar te laat maar door een prestatie van deze klasse neer te zetten zien we dat voor deze keer maar door de vingers.

Ondertussen leven wij al een week of wat in social distancing, gelukkig is er in het digitale tijdperk veel mogelijk om alsnog met elkaar in contact te blijven maar de WSB’s, Vet-Inn’s en alle andere real-time activiteiten zijn een groot gemis. Ik kijk uit naar de dag dat de yalelaan weer gezellig druk is en de roddels weer binnenstromen.

Voor nu stay safe en onthoud; niet knuffelen, geen seks en twee meter afstand houden!

Beagle 009