DDx artikel – Beagle – DDx WEEK

Lieve veterinairen,

Het nieuwe college jaar is weer van start gegaan en ondanks dat de introductie anders verliep dan normaal hebben de D.S.K. en de andere verenigingen er alles aan gedaan om de nieuwe lichting diergeneeskunde studenten toch wegwijs te maken op de mooiste faculteit van Nederland. En ook ik stond te kwispelen van geluk toen ik de 1e jaars de Yalelaan op zag lopen. De zomer maanden zijn altijd al stil maar dit jaar leek het soms alsof er een Apocalyps gaande was op de Uithof. Wat nieuw leven in de brouwerij was dan ook zeer welkom. Omdat het vertrouwde domein al sinds maart erg stil is moest deze oude speurhond haar neus wat verder uitsteken om jullie toch nog te kunnen voorzien van de nodige roddels. Want zeg nou zelf; a little tea hurts nobody.

Dat iedereen er #vetaantoe was om weer eens naar een feestje te kunnen werd pijnlijk duidelijk tijdens de kaartverkoop voor de Vet-uit, welke dit jaar niet in de tuin maar in de Poema werd gehouden. De site begaf het al voordat de inschrijving überhaupt was geopend en bij sommige was de internetverbinding helaas niet snel genoeg om hun van een plekje te verzekeren. Uiteindelijk konden een stuk of 100 geluksvogels toch hun kittigste outfit uit de kast toveren om op 1.5 meter afstand een dansje te wagen. Al waren sommige na wat biertjes weer snel vergeten hoeveel 1.5 meter nou is. Zo stonden C.M. en M.v.E. op nog geen 1.5 millimeter van elkaar af en ook N.L. en B.vd.L. waren druk bezig de mogelijke virusdeeltjes met elkaar uit te wisselen nou was dat niet het enige wat werd verwisseld want ook N.L. werd verruild voor B.d.G. Verder hield iedereen zich keurig aan de maatregelen en werden niet alleen de handen goed gedesinfecteerd, iedereen deed ook zijn uiterste best om de mondholte goed te reinigen met de nodige alcohol.

Verder zijn er ondanks of dankzij deze rare tijden ook een hoop mooie liefdes komen opbloeien. Zo schreef ik eerder al over M.B. en M.K. die druk bezig waren de sterk voorraad van het bestuur te halveren, blijkbaar was dat niet het enige waar deze twee love birds druk mee waren en ondertussen kunnen we spreken over een nieuw veterinair koppel. Maar zij zijn niet de enige die elkaar helemaal gevonden hebben ook bij K.R. en D.N. sloeg de vonk over en zelfs oude bekende S.K. en C.D. besloten elkaars gezelschap weer op te zoeken.

Ondertussen is mijn thee weer op en daarmee brei ik er ook een eind aan. Ik kijk nu al uit naar alle nieuwe roddels om met jullie te delen, dus onthoudt goed; give this bitch some tea to spill!

Dikke lik,

Beagle 009