Bijbanen & stages

Ben jij Diergeneeskunde student en zoek je een leuke bijbaan of stage waarbij je aan je veterinaire vaardigheden kan werken? Hieronder staan enkele ingezonden vacatures!


ICOVet – Dactari Dierenartsencoöperatie (06-01-2020)

Dierenkliniek In de Buurt (27-11-2019)


Leuke en leerzame bijbaan

Als student Diergeneeskunde ben je geïnteresseerd in de gezondheid van mensen en dieren. Ben jij een echte aanpakker en vind je het leuk om jouw communicatie skills verder te ontwikkelen. Ben jij benieuwd hoe de zorg van mensen eruit ziet? Dan is deze bijbaan als Flexmedewerker Zorg, waarin je handelingen op Verzorgende IG (VIG) niveau 3 mag uitvoeren, iets voor jou.

Wij zijn Aethon. Wij verbinden ambitieuze talenten aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen.

Voor je start haal je via ons een waardevol certificaat. Daarmee mag je niet alleen helpen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), maar ook diverse medische handelingen op Verzorgende IG (VIG) niveau 3 uitvoeren. Je verdient direct een goed salaris in een leuke en leerzame bijbaan in de zorg. Een baan die je prima kunt afstemmen op je studiedruk, stage of op je vakantie. Zo brengen we jouw carrière in de zorg in versnelling.

Waar ga je werken?
Nadat je het certificaat Verpleegtechnische Vaardigheden hebt gehaald, ga je als Flexmedewerker Zorg aan de slag. In de regio Utrecht zijn verschillende zorginstellingen. Je kunt aan de slag bij Vitras in de thuiszorg. Daarnaast hebben wij ook werk in de gehandicaptenzorg, bij Fokus Wonen. Ook zijn onze studenten werkzaam bij: Warande, Huizen het Oosten, Zorgspectrum, Pro Senectute en TSN. Afwisselende omgeving
Doordat je op meerde locaties werkzaam bent, doe je versneld een enorme rijke variatie aan ervaringen op. Ervaringen waar je veel aan hebt. Zowel tijdens je studie als erna.

Om je een gevoel te geven: de ene locatie biedt als expertisecentrum specialistische zorg aan ouderen met complexe zorgvragen. Hier gaat het om specifieke vormen van zorg op de gebieden dementie, somatiek, niet-aangeboren hersenletsel en geronto psychiatrie. Bij een andere locatie kunnen ouderen terecht voor tijdelijke, kortdurende (respijt)zorg, hotelzorg en voor crisisopname. Zorg voor als het thuis even niet meer gaat. Hier verblijven ouderen voor een kortere periode, bijvoorbeeld om te herstellen van een behandeling in het ziekenhuis of omdat zij tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben vanwege een ziekte.

Zo heeft elke locatie zijn charme en kom je in aanraking met heel diverse psychische, psychiatrische en lichamelijke ziektebeelden. Daarbij verleen je zowel ADL-zorg, sociale zorg als medische zorg aan de bewoners. Een prachtige en leerzame combinatie.

Je cliënten
Je cliënten zijn de vaste of tijdelijke bewoners van de locaties. Ze zijn blij met je komst, want met jouw hulp en aanwezigheid maak je hun dag net even wat prettiger, wat mooier. Jij maakt voor hen het verschil. En tegelijkertijd doe je zelf zeer waardevolle praktijkervaring op. Win-win.

Wat ga je doen?
De zorg die je verleent is erop gericht cliënten daar waar nodig te ondersteunen en je helpt bewoners om binnen de mogelijkheden zelfstandig het maximale uit het leven te halen. Maar je verleent ook medische zorg aan de cliënten en helpt hen bij hun herstel.

Je begeleidt jouw cliënten, zorgt voor ritme en structuur en je verricht ADL-handelingen. Dus je helpt cliënten bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden, het aantrekken van steunkousen en bij mondverzorging. Je helpt bij het eten en drinken.

Maar je werk is breder dan alleen deze handelingen. Je hebt ook een belangrijke rol in onder meer het delen en toedienen van medicatie, in wondverzorging, in katheterzorg en bij het zwachtelen van cliënten. Verder prik je bloedsuiker, geef je injecties, dien je insuline toe, meet je de polsslag en tensie bij bewoners en je rapporteert over de zorg in het zorgdossier. In je werk gebruik je actieve en passieve tilliften.

Jouw talenten

 • Je bent enthousiast en krijgt energie van mensen helpen
 • Je maakt makkelijk een praatje, bent flexibel en je leert graag
 • Je kunt goed zelfstandig werken
 • Je durft vragen te stellen aan collega’s, maar ook aan cliënten
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je staat stevig in je schoenen, je bent geduldig maar geeft ook duidelijk grenzen aan
 • Je vindt het oprecht leuk om met ouderen te werken
 • Daarnaast kun je goed het overzicht in je werk bewaren

 Wat verwachten wij van jou?

 • Je volgt de studie: Diergeneeskunde (leerjaar maakt niet uit)
 • Je bent sociaal, enthousiast en hebt een hart voor de zorg
 • Je staat open om nieuwe dingen te leren, waarmee jij je kennis over de gezondheidszorg verbreed
 • Je kunt en wilt minimaal twee keer per week werken (8-12 uur)
 • Je bent flexibel inzetbaar, qua reistijd, maar ook qua werktijden.

8 redenen waarom je zou moeten solliciteren

 • Je verdient goed: tussen de €10,95 en €12 per uur
 • Je krijgt 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een onregelmatigheidstoeslag
 • Je krijgt een opleiding en het waardevolle certificaat Verpleegtechnische Handelingen. Hiermee ben je bevoegd om specifieke verpleegtechnische handelingen op Verzorgende IG (VIG) niveau 3 uit te voeren
 • Je doet waardevolle praktijkervaring op in de omgang met ouderen
 • Je verrijkt je cv met relevante werkervaring; je vindt sneller een goede baan na je studie
 • Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je werkt, ook tijdens tentamens, stages of coschappen
 • Je betekent echt iets voor kwetsbare mensen
 • Je levert een maatschappelijke bijdrage door het terugdringen van het tekort in de zorg

Interesse?

Wil jij samen met ons ouderen warme en liefdevolle zorg geven? En wil je tegelijk investeren in jezelf? Solliciteer dan snel via https://www.aethon.nl/Alle-bijbanen-detail/2008377/977939/Bijbaan-in-de-zorg.html en maak samen verschil in de zorg!


Gezocht: Klantenservice Medewerker bij FrieslandCampina (01/03/2019)

Op zoek naar een flexibele bijbaan waarbij je relevante werkervaring opdoet voor je cv? Ga aan de slag bij FrieslandCampina als Klantenservice Medewerker en verdien €15,40 per uur!
Over de opdrachtgever
Met ruim 22.000 medewerkers voorziet FrieslandCampina consumenten in meer dan 100 landen van haar zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen. Milner, Chocomel, Appelsientje, Valess en Mona zijn slechts een kleine greep uit de merken van deze multinational. Pak je kans en zet één van de grootste zuivelondernemingen van de wereld op je cv!
Werkzaamheden
Jij bent het visitekaartje van FrieslandCampina voor melkveehouders. In het begin adviseer en informeer je boeren telefonisch, later wordt dit uitgebreid met e-mail. De gesprekken gaan onder andere over de eisen en beoordeling van de melk, diergezondheid, duurzaamheid en transportplanning. Tijdens deze gesprekken gebruik je jouw inlevingsvermogen en zorg je ervoor dat de boer zich gehoord voelt.
Loonindicatie
€15,40 bruto per uur (ongeacht leeftijd)
Werktijden en beschikbaarheid
Voor deze bijbaan ben je 16 uur per week beschikbaar voor ten minste de komende 12 maanden.

Op de website kan je meer informatie vinden en solliciteren! Link: http://bit.ly/2H1QlWW


Gezocht: Meet2play zoekt met spoed nieuwe collega’s (14/11/2018)

Wij bieden veel fijne wandelingen met de leukste honden en nemen je op in een jong, enthousiast en dynamisch team.
Wij zoeken twee nieuwe collega’s voor 12  uur per week en/of voor 24 a 30 uur per week.

Herken jij jezelf in de volgende punten:
-Je bent 22 jaar of ouder
-Je hebt rijbewijs B
-Je houdt van honden
-Je houdt van wandelen
-Je hebt ervaring met honden
-Je bent lichamelijk in een goede conditie
-Je bent klantgericht
-Je kunt zelfstandig werken
-Je bent flexibel
-Je kunt een groep honden leiden
-Je bent betrouwbaar
Stuur dan een email met daarin je motivatie, je ervaring met honden, je naam, leeftijd en woonplaats naar info@meet2play.nl

Misschien tot binnenkort.

Team Meet2play


Gezocht: Student bij Henry Schein (21/09/2018)

Henry Schein Animal Health is onderdeel van de Henry Schein groep, de grootste veterinaire-, dentale-, en medische distributeur wereldwijd. Henry Schein Animal Health, gevestigd in Cuijk, richt zich op de distributie en verkoop van diergeneesmiddelen, dieetvoeders, medische disposables en instrumentarium aan dierenartsenpraktijken. Daarnaast is Henry Schein Animal Health ook betrokken bij praktijkadvisering en opleiding.

Wat houdt het werk in?
Henry Schein Animal Health ontwikkelde “Vet Connect”. Een nieuwe bestel-app waarmee onze klanten de te bestellen producten met hun smartphone in hun eigen apotheek scannen. Hiermee wordt een bestel-file aangemaakt, die ze vervolgens eenvoudig door kunnen zetten naar de winkelwagen in onze webshop.

Wij zijn op zoek naar een student die het leuk vindt om klinieken te bezoeken om deze nieuwe app, de mogelijkheden ten aanzien van bestelgemak en voorraadbeheer te demonstreren aan klinieken.
Daarnaast hoort het ook tot de taken om die klinieken te bezoeken waar onze klanten er niet helemaal uitkomen.

Wie zoeken wij?
Een student die op korte termijn beschikbaar is tussen de 10-20 uur in de week gedurende een periode van 2 maanden.
Je bent communicatief vaardig, zelfstandig en voldoende bekend met mobiele telefonie en apps.
Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs.

Wat bieden wij?
Een leuke manier om geld te verdienen én kennis te maken met veel veterinaire collega’s.
De mogelijkheid om, in overleg, het werk flexibel in te delen zodat het bij je studietijden aansluit. Heb je geen eigen vervoer, dan proberen wij een auto te regelen.

Je wordt goed ingewerkt door de Category Manager Consumables, zodat je zelfstandig aan de slag kunt.
Salarisindicatie: € 1.800,– op fulltime basis. Verloning gaat via het uitzendbureau.
Bij eigen vervoer worden de kilometers à € 0,19 per kilometer vergoed.

Als je het leuk vindt, kun je ook op onze relatiedag (VET Day) meehelpen op zaterdag 10 november in Nieuwegein. Hiervoor ontvang je een extra vergoeding.

Ben jij geïnteresseerd en ben je snel beschikbaar?
Solliciteer dan snel! Reageren kan door jouw sollicitatiebrief te mailen naar hr.vet@henryschein.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicole Holtslag, via telefoonnummer 06-51014861 of mail naar nicole.holtslag@henryschein.nl.


Gezocht: Paraveterinair Spoedkliniek Amsterdam (30/08/2018)

De functie
De paraveterinair van de opname en spoedafdeling weet nooit wat de dag , avond of nacht zal brengen. Saai is het zelden. Eén ding is zeker, deze uitdaging zorgt voor een grote stap vooruit in jouw ontwikkeling en kennis op het gebied van de spoedopvang. Je denkt mee met de dierenarts, de verpleging van het dier en de organisatie van het werk. Wij leiden je op en geven je skills mee die in de praktijk het verschil maken.

Over ons – MCD-Anicura
In ons team van gemotiveerde en betrokken dierenartsen en paraveterinairen voelt iedereen zich gerespecteerd. Wij staan voor elkaar klaar en helpen elkaar een handje als dat nodig is. Er is ruimte voor een lach en een traan. MCD-Anicura is er ervan overtuigd dat we alleen door nauwe samenwerking en uitwisseling van kennis en ervaring binnen verschillende vakgebieden nog betere veterinaire zorg voor de toekomst kunnen creëren. Samen kunnen we meer bereiken. Wij stimuleren initiatieven om de veterinaire medische competenties van onze medewerkers te ontwikkelen. Sinds 1 november 2016 maakt het MCD deel uit van AniCura, een grote internationale keten van vooraanstaande dierenklinieken. De visie van AniCura is het ‘gezamenlijk creëren van de veterinaire zorg van de toekomst’. De belangrijkste woorden in de visie van AniCura zijn: Samen, Kwaliteit en Service.

Wie zoeken wij?
Je bent een student dierengeneeskunde die gedreven is om je veterinaire ervaring/kennis uit te breiden op het gebied van spoedgevallen en opname patiënten. Je vindt het geen probleem om te werken op onregelmatige tijden (avond-, nacht-, weekenddiensten en feestdagen). Bij een spoedsituatie weet je je hoofd koel te houden en werk je nauwgezet, secuur en snel, zowel zelfstandig als in teamverband.

Wat bieden wij?
Een oproepcontract waarbij het aantal uren in overleg wordt vastgesteld.. Dit is dé baan die je de mogelijkheid biedt om veel ervaring op te doen met spoedgevallen en opname patiënten en een welkome aanvulling op jouw studie. We bieden een gedegen inwerkperiode onder begeleiding van een mentor. Je kunt jezelf ontwikkelen in je werk en er is mogelijkheid tot in- en externe scholing. Je hebt de kans te werken in een dynamisch bedrijf dat volop in ontwikkeling is met een informele en open werksfeer. De inschaling voor de functie van paraveterinair uit de CAO dierenartsenpraktijken is het uitgangspunt voor salariëring en arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Ben jij de student dierengeneeskunde die tijdens de studie als paraveterinair werkzaam wil zijn? En wil je maximale ervaring opdoen in een sterk bedrijf dat achter jou staat? Dan is de Spoedkliniek beslist iets voor jou. Stuur je motivatiebrief en CV voor 31 juli naar gea.breet@anicura.nl. Zie ook onze website www.mcvoordieren.nl

Kom sfeer proeven en geef je op voor een meeloopdag
Was je altijd al nieuwsgierig hoe het er bij de Spoedkliniek aan toe gaat? Kom sfeer proeven en ervaar de gezonde dosis adrenaline die het werk met zich meebrengt. Wie weet smaakt het daarna naar meer.
Neem contact op met Gea Breet voor meer informatie hierover.


Interessante bijbaan met betaalde opleiding voor studenten diergeneeskunde met een afgeronde bacheloropleiding (26/06/2018)

Wat houdt het werk in?
Voor de uitbreiding van de flexibele capaciteit is Kiwa CMR op korte termijn op zoek naar studenten voor inzet bij keurings- en controlewerkzaamheden in de vee- en vleessector. Je wordt ingezet bij BV KDS (www.bvkds.nl ), die in opdracht van de NVWA keuringswerkzaamheden in slachterijen door het hele land uitvoert. Na het volgen van een fulltime, 6 weken durende, betaalde opleiding tot Officiële Assistent, kun je parttime of fulltime ingezet worden om keuringswerkzaamheden te verrichten (ook tijdens vakanties en op zaterdagen).

Wie zoeken wij?
Studenten diergeneeskunde met een afgeronde bacheloropleiding, die op korte termijn beschikbaar en op zoek zijn naar een interessante, goed betaalde bijbaan. Je geeft per kwartaal vooraf aan wanneer je beschikbaar bent. Je bent gedurende minimaal 6 maanden beschikbaar om flexibel ingezet te worden.

Wat bieden wij?
 Een betaalde opleiding tot Officiële Assistent.
 Het uurtarief dat je tijdens en na de opleiding verdient bedraagt € 15,- bruto (inclusief vakantietoeslag- en dagen, exclusief onregelmatigheidstoeslagen).
 Bij goed functioneren en een gemiddelde inzet na de opleiding van 1 keer per week ontvang je na 6 maanden een aanvullende toeslag van maximaal € 500,-.
 De reiskosten die je moet maken om op één van de slachterijen te komen, zullen wij in overleg volledig voor je vergoeden.

Ben jij geïnteresseerd?
En ben je fulltime beschikbaar voor de opleiding in de periode van 27 augustus t/m 14 september én 8 oktober t/m 26 oktober. Solliciteer dan snel! Reageren kan via het sollicitatieformulier op onze website: https://kiwacmr.nl/sollicitatieformulier/
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janneke van Nieuwenhoven van de afdeling P&O bel (tel. 088-998 4377) of mail naar: jvnieuwenhoven@kiwacmr.nl


Vetwerk zoekt: een veterinair student in eindfase van de studie, met tijd en ambitie om diverse werkzaamheden te verrichten bij de introductie en opstart van een app en website voor bedrijfsbegeleiding melkvee

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
– het maken van zeer praktische gebruikers-instructies;
– bijdragen aan het inrichten van de website, inclusief een virtueel bedrijf waarin dierenartsen kunnen kennismaken met de functionaliteiten van Vetwerk;
– mogelijk: invullen van de help-desk functie;
– diverse ondersteunende taken, ondermeer tijdens gebruik van Vetwerk op melkveebedrijven.

Aanvang werkzaamheden, werktijden en hoeveelheid werkuren: in overleg. Veel werkzaamheden kunnen redelijk flexibel worden uitgevoerd.
Standplaats: Beesd.

Vetwerk BV ontwikkelt en test een digitale infrastructuur voor het begeleiden van melkveebedrijven, in de vorm van een website en een app die te gebruiken is op een Android tablet. Dit najaar komt deze applicatie beschikbaar voor praktiserende dierenartsen in Nederland en België.

Vetwerk Basis is een managementsysteem voor de bedrijfsbegeleiding van melkveebedrijven. Het koppelt met het managementsysteem van de veehouder en maakt daarmee zowel een dashboard en cockpit met bedrijfsinformatie, als een werklijst en afgeleid daarvan een vastzetlijst voor de veehouder. Het is een stand-alone applicatie, dus in de stal heb je geen internet nodig. Als je na het werk in de stal op ’synchroniseren’ drukt, worden tijden het laarzen afspoelen alle handelingen en input verwerkt tot een overzicht en bezoekrapport, dat je bij de koffie kunt bespreken.

De structuur is gebaseerd op optimale begeleiding van de productieprocessen: melk, drachtigheden en kalfvaarzen. Daar passen wij dus ook de rapportages in dashboard en cockpit op aan.

De bezoekfrequentie kan volledig naar wens van veehouder en d’arts worden ingesteld, net als de koeien die gezien moeten worden en de punten waarop bij de koeien handelingen verricht worden. Dus op maat voor elk bedrijf.

Vetwerk is opgezet door 5 dierenartsenpraktijken en Vetvice. Onze missie luidt: Rundveedierenartsen ondersteunen bij het effectief tot waarde brengen van hun expertise op melkveebedrijven.

Voor vragen en verduidelijking kun je contact opnemen met: Bert van Niejenhuis: bert@vetwerk.nl – 06 23 28 73 24 Jan Hulsen: jan@vetwerk.nl – 06 18 48 12 08. Contact opnemen met Peter Hut is ook mogelijk: p.r.hut@uu.nl


Gezocht per 1 juli 2018: werkstudent voor de afdeling Communicatie & Marketing Diergeneeskunde

Voor 4 à 5 (vaste) dagen per week, voor een periode van minimaal 5 maanden. Ben je drie dagen beschikbaar en toch geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan alsnog!

Zoek je een uitdagende, verantwoordelijke baan?

Bij een dynamisch team dat overal binnen de faculteit aan het werk is? Dan is een rol als ondersteuner op de afdeling Marketing, Communicatie & Multimedia van de faculteit Diergeneeskunde misschien iets voor jou.

Studenten in hun wachttijd genieten de voorkeur maar ook andere studenten worden uitgenodigd te solliciteren.

Wie zoeken we?

Een student Diergeneeskunde. Nauwkeurigheid, een proactieve houding en eigen initiatief zijn essentieel. Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, een prettige telefoonstem en een goed oog voor dienstverlening, zowel binnen de afdeling als aan ‘externe’ klanten (binnen en buiten de faculteit).

Wat ga je doen?

Je gaat de facultaire websites, de facultaire social media en het intranet helpen onderhouden. Ook zal je met behulp van Google Analytics wekelijks analyseren hoe het gaat met de prestaties van deze platformen. Bovendien maak je de nieuwsbrieven die vanuit de afdeling aan alle medewerkers van de faculteit rondgestuurd worden en hou je een digitaal media-archief bij.

Daarnaast zijn alle werkzaamheden bij het secretariaat een belangrijk onderdeel van je werk. Zo neem je de telefoon op, beantwoord je de mail, beheer je de agenda’s van je collega’s en notuleer je bij overleggen. Je biedt ondersteuning bij het organiseren van evenementen of overleggen.

Wat bieden we?

Je krijgt een 0-uren aanstelling.

Je kunt een kijkje in de keuken van een communicatieafdeling nemen en ervaren hoe het is om achter de schermen van de faculteit te werken, op het snijvlak van diergeneeskunde, PR, communicatie en journalistiek. Via de afdeling Marketing, Communicatie & Multimedia kom je in aanraking met diverse stafafdelingen en departementen van de faculteit – een prima manier om je netwerk uit te breiden.

Meer weten?

Neem dan contact op met het secretariaat, 030 – 253 4722 of secretariaat.communicatie.vet@uu.nl

Solliciteren?

Stuur voor 28 mei een e-mail met CV en je motivatie naar secretariaat.communicatie.vet@uu.nl


Hondenuitlater gezocht bij uitlaatservice PETcomfort

PETcomfort is op zoek naar extra hondenuitlaters die minimaal 2 à 3 dag(del)en per week (maandag t/m vrijdag) kunnen werken. De belangrijkste taken zijn:
• Ophalen en thuisbrengen van de uitlaatgroep;
• Zelfstandig uitlaten van groepen honden in uitlaatgebieden rondom Utrecht.

Functie-eisen:
• Aantoonbare affiniteit en ervaring met honden;
• Minimale leeftijd is 20 jaar;
• In het bezit van een B-rijbewijs. (Kunnen rijden in een bestelbus is een pre)

Daarnaast zijn de volgende aspecten van belang:
• De voorkeur gaat uit naar studenten die affiniteit hebben met honden;
• Geen moeite hebben met flexibele werkdagen en -tijden;
• Groot verantwoordelijkheidsgevoel;
• Goede sociale eigenschappen;
• Woonachtig in de provincie Utrecht;
• Minimaal 1 hele dag per week, of 2 middagen per week (maandag t/m vrijdag) beschikbaar om te werken. Werktijden: van 8:30-16:30 voor een hele dag en van
11:00-16:00 voor halve dag.

Wij bieden:
• Een goed salaris;
• Een ontspannen werkomgeving;
• Personeelscondities voor de zorg van uw eigen huisdieren;

U kunt uw sollicitatie sturen naar:
info@petcomfort.nl t.n.v. Severina Boslooper of even bellen met 030-2885444.