Bijbanen & stages

Ben jij Diergeneeskunde student en zoek je een leuke bijbaan of stage waarbij je aan je veterinaire vaardigheden kan werken? Hieronder staan enkele ingezonden vacatures!

 


Interessante bijbaan met betaalde opleiding voor studenten diergeneeskunde met een afgeronde bacheloropleiding (26/06)

Wat houdt het werk in?
Voor de uitbreiding van de flexibele capaciteit is Kiwa CMR op korte termijn op zoek naar studenten voor inzet bij keurings- en controlewerkzaamheden in de vee- en vleessector. Je wordt ingezet bij BV KDS (www.bvkds.nl ), die in opdracht van de NVWA keuringswerkzaamheden in slachterijen door het hele land uitvoert. Na het volgen van een fulltime, 6 weken durende, betaalde opleiding tot Officiële Assistent, kun je parttime of fulltime ingezet worden om keuringswerkzaamheden te verrichten (ook tijdens vakanties en op zaterdagen).

Wie zoeken wij?
Studenten diergeneeskunde met een afgeronde bacheloropleiding, die op korte termijn beschikbaar en op zoek zijn naar een interessante, goed betaalde bijbaan. Je geeft per kwartaal vooraf aan wanneer je beschikbaar bent. Je bent gedurende minimaal 6 maanden beschikbaar om flexibel ingezet te worden.

Wat bieden wij?
 Een betaalde opleiding tot Officiële Assistent.
 Het uurtarief dat je tijdens en na de opleiding verdient bedraagt € 15,- bruto (inclusief vakantietoeslag- en dagen, exclusief onregelmatigheidstoeslagen).
 Bij goed functioneren en een gemiddelde inzet na de opleiding van 1 keer per week ontvang je na 6 maanden een aanvullende toeslag van maximaal € 500,-.
 De reiskosten die je moet maken om op één van de slachterijen te komen, zullen wij in overleg volledig voor je vergoeden.

Ben jij geïnteresseerd?
En ben je fulltime beschikbaar voor de opleiding in de periode van 27 augustus t/m 14 september én 8 oktober t/m 26 oktober. Solliciteer dan snel! Reageren kan via het sollicitatieformulier op onze website: https://kiwacmr.nl/sollicitatieformulier/
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janneke van Nieuwenhoven van de afdeling P&O bel (tel. 088-998 4377) of mail naar: jvnieuwenhoven@kiwacmr.nl

 


Vacature student-lid commissie ethiek van de KNMvD

In de maatschappij denken mensen heel verschillend over de verantwoordelijkheden ze hebben tegenover dieren. Dierenartsen spelen een belangrijke rol bij vraagstukken rondom diergezondheid, dierenwelzijn en volksgezondheid en kunnen daarbij te maken krijgen met ethische dilemma’s. Denk bijvoorbeeld aan het doden van gezonde dieren, de rashondenproblematiek of de discussie over het scheiden van kalf en koe. De commissie ethiek van de KNMvD draagt bij aan de deze maatschappelijke discussies door:
– Het identificeren van (potentiele) ethische dilemma’s;
– Het adviseren van het KNMvD-bestuur over vragen uit de samenleving;
– Het faciliteren van dialoog binnen de beroepsgroep;
– Het gevraagd en ongevraagd advies aan het KNMvD-bestuur over veterinaire- en dierethiek.

Vanwege een vacature zoekt het KNMvD-bestuur een nieuw student lid voor de commissie ethiek dat voldoet aan het volgende profiel:
– Je bent student diergeneeskunde
– Je heb interesse in maatschappelijke en ethische vraagstukken binnen de diergeneeskunde.
– Je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van ethische standpunten van de KNMvD
– Je hebt een goed netwerk onder studenten diergeneeskunde
– Je hebt een open houding in discussies en bent goed in staat tot reflectie.
– Je hebt goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden.
– Kennis over ethiek (keuzevak ethiek) is een pré.

Bent je geïnteresseerd en pas je in het profiel dan kunt je je vóór 1 juli 2018 je CV en motivatie sturen naar j.van.herten@knmvd.nl (secretaris commissie ethiek).
Geschikte kandidaten zullen worden voorgedragen voor benoeming door het bestuur (max. 2 x 3 jaar).

 


Vetwerk zoekt: een veterinair student in eindfase van de studie, met tijd en ambitie om diverse werkzaamheden te verrichten bij de introductie en opstart van een app en website voor bedrijfsbegeleiding melkvee

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
– het maken van zeer praktische gebruikers-instructies;
– bijdragen aan het inrichten van de website, inclusief een virtueel bedrijf waarin dierenartsen kunnen kennismaken met de functionaliteiten van Vetwerk;
– mogelijk: invullen van de help-desk functie;
– diverse ondersteunende taken, ondermeer tijdens gebruik van Vetwerk op melkveebedrijven.

Aanvang werkzaamheden, werktijden en hoeveelheid werkuren: in overleg. Veel werkzaamheden kunnen redelijk flexibel worden uitgevoerd.
Standplaats: Beesd.

Vetwerk BV ontwikkelt en test een digitale infrastructuur voor het begeleiden van melkveebedrijven, in de vorm van een website en een app die te gebruiken is op een Android tablet. Dit najaar komt deze applicatie beschikbaar voor praktiserende dierenartsen in Nederland en België.

Vetwerk Basis is een managementsysteem voor de bedrijfsbegeleiding van melkveebedrijven. Het koppelt met het managementsysteem van de veehouder en maakt daarmee zowel een dashboard en cockpit met bedrijfsinformatie, als een werklijst en afgeleid daarvan een vastzetlijst voor de veehouder. Het is een stand-alone applicatie, dus in de stal heb je geen internet nodig. Als je na het werk in de stal op ’synchroniseren’ drukt, worden tijden het laarzen afspoelen alle handelingen en input verwerkt tot een overzicht en bezoekrapport, dat je bij de koffie kunt bespreken.

De structuur is gebaseerd op optimale begeleiding van de productieprocessen: melk, drachtigheden en kalfvaarzen. Daar passen wij dus ook de rapportages in dashboard en cockpit op aan.

De bezoekfrequentie kan volledig naar wens van veehouder en d’arts worden ingesteld, net als de koeien die gezien moeten worden en de punten waarop bij de koeien handelingen verricht worden. Dus op maat voor elk bedrijf.

Vetwerk is opgezet door 5 dierenartsenpraktijken en Vetvice. Onze missie luidt: Rundveedierenartsen ondersteunen bij het effectief tot waarde brengen van hun expertise op melkveebedrijven.

Voor vragen en verduidelijking kun je contact opnemen met: Bert van Niejenhuis: bert@vetwerk.nl – 06 23 28 73 24 Jan Hulsen: jan@vetwerk.nl – 06 18 48 12 08. Contact opnemen met Peter Hut is ook mogelijk: p.r.hut@uu.nl

 


Gezocht per 1 juli 2018: werkstudent voor de afdeling Communicatie & Marketing Diergeneeskunde

Voor 4 à 5 (vaste) dagen per week, voor een periode van minimaal 5 maanden. Ben je drie dagen beschikbaar en toch geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan alsnog!

Zoek je een uitdagende, verantwoordelijke baan?

Bij een dynamisch team dat overal binnen de faculteit aan het werk is? Dan is een rol als ondersteuner op de afdeling Marketing, Communicatie & Multimedia van de faculteit Diergeneeskunde misschien iets voor jou.

Studenten in hun wachttijd genieten de voorkeur maar ook andere studenten worden uitgenodigd te solliciteren.

Wie zoeken we?

Een student Diergeneeskunde. Nauwkeurigheid, een proactieve houding en eigen initiatief zijn essentieel. Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, een prettige telefoonstem en een goed oog voor dienstverlening, zowel binnen de afdeling als aan ‘externe’ klanten (binnen en buiten de faculteit).

Wat ga je doen?

Je gaat de facultaire websites, de facultaire social media en het intranet helpen onderhouden. Ook zal je met behulp van Google Analytics wekelijks analyseren hoe het gaat met de prestaties van deze platformen. Bovendien maak je de nieuwsbrieven die vanuit de afdeling aan alle medewerkers van de faculteit rondgestuurd worden en hou je een digitaal media-archief bij.

Daarnaast zijn alle werkzaamheden bij het secretariaat een belangrijk onderdeel van je werk. Zo neem je de telefoon op, beantwoord je de mail, beheer je de agenda’s van je collega’s en notuleer je bij overleggen. Je biedt ondersteuning bij het organiseren van evenementen of overleggen.

Wat bieden we?

Je krijgt een 0-uren aanstelling.

Je kunt een kijkje in de keuken van een communicatieafdeling nemen en ervaren hoe het is om achter de schermen van de faculteit te werken, op het snijvlak van diergeneeskunde, PR, communicatie en journalistiek. Via de afdeling Marketing, Communicatie & Multimedia kom je in aanraking met diverse stafafdelingen en departementen van de faculteit – een prima manier om je netwerk uit te breiden.

Meer weten?

Neem dan contact op met het secretariaat, 030 – 253 4722 of secretariaat.communicatie.vet@uu.nl

Solliciteren?

Stuur voor 28 mei een e-mail met CV en je motivatie naar secretariaat.communicatie.vet@uu.nl

 


Hondenuitlater gezocht bij uitlaatservice PETcomfort

PETcomfort is op zoek naar extra hondenuitlaters die minimaal 2 à 3 dag(del)en per week (maandag t/m vrijdag) kunnen werken. De belangrijkste taken zijn:
• Ophalen en thuisbrengen van de uitlaatgroep;
• Zelfstandig uitlaten van groepen honden in uitlaatgebieden rondom Utrecht.

Functie-eisen:
• Aantoonbare affiniteit en ervaring met honden;
• Minimale leeftijd is 20 jaar;
• In het bezit van een B-rijbewijs. (Kunnen rijden in een bestelbus is een pre)

Daarnaast zijn de volgende aspecten van belang:
• De voorkeur gaat uit naar studenten die affiniteit hebben met honden;
• Geen moeite hebben met flexibele werkdagen en -tijden;
• Groot verantwoordelijkheidsgevoel;
• Goede sociale eigenschappen;
• Woonachtig in de provincie Utrecht;
• Minimaal 1 hele dag per week, of 2 middagen per week (maandag t/m vrijdag) beschikbaar om te werken. Werktijden: van 8:30-16:30 voor een hele dag en van
11:00-16:00 voor halve dag.

Wij bieden:
• Een goed salaris;
• Een ontspannen werkomgeving;
• Personeelscondities voor de zorg van uw eigen huisdieren;

U kunt uw sollicitatie sturen naar:
info@petcomfort.nl t.n.v. Severina Boslooper of even bellen met 030-2885444.